Prvi srpski festival hodanja na Zlatiboru 2023.

31 Oktobar 2023  /  Izvor: TO Zlatibor
Datum:

1

Povodom Svetskog dana pešačenja Udruženje sportske rekreacije "Sport za sve" organizuje prvi "Srpski festival hodanja" na Zlatiboru. Manifestacija će se održati u četvrtak 02.11.2023. godine na relaciji od početne stanice Gold gondole do međustanice Gold gondole u Ribnici, a dužina staze je 5 kilometara. Polazak je u 12:00 časova sa početne stanice Gold gondole.

Po završetku šetnje, na međustanici gondole biće dodela zahvalnica i medalja za učesnike, kao i obraćanje za medije u 13:15 časova. Za sve učesnike biće organizovan povratak gondolom sa međustanice u Ribnici na početnu tačku.

Cilj manifestacije je hodanje uz zabavu i druženje, promocija zdravog života, sporta, zaštite životne sredine i turističkih potencijala Zlatibora. Učesnici predvođeni profesionalnim turističkim vodičem kretaće se kroz netaknutu prirodu odnosno trasom kojom je postavljena gondola.

Pešačenje je zdrava, besplatna i korisna stvar koju svako od nas može i mora sebi priuštiti, pre svega jer pruža mnogo benefita za kvalitet našeg zdravlja. Na vama je samo da ponesete dobru volju i udobnu obuću i dođete i provedete nekoliko sati u dobrom društvu.

Organizator manifestacije je Udruženje sportske rekreacije ,,Sport za sve" Užice.
Pokrovitelji manifestacije: Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, JP "Gold gondola" Zlatibor, JKP "Vodovod Zlatibor" Čajetina.

Datum održavanja: 2.11.2023. u 12:00 časova
Mesto održavanja: Staza od početne do međustanice Gold gondole

Sport & rekreacija Festival Pešačenje, Hodanje Opština Čajetina, Zlatibor