Prvi Serbia Epic Zlatibor Maraton, otvorene prijave

4 Oktobar 2023  /  Izvor: MOJ NOVI SAD
Datum:

1

Prvi Serbia Epic Zlatibor Maraton okupiće sve ljubitelje planinskog biciklizma, e-bike-a i Gravela u nedelju, 8. oktobra, uz adrenalinsku avanturu u novom, predivnom okruženju.

Nakon veoma atraktivnih, međunarodnih biciklističkih trka u organizaciji Serbia Epic-a i Biciklističkog kluba Novi Sad održanih na Andrevlju, Petrovaradinskoj tvrđavi, Požarevcu i Beogradu, tokom proleća i letnjeg izdanja na Staroj planini, Serbia Epic organizuje novi tip trke i to na jednoj od najlepših srpskih planina. 

XCM Maraton donosi zabavu i takmičenje u dužinama 15 i 32 kilometara. Pripremljene su dve staze FUN, dužine 15km, koja ima 380m visinske razlike i SPORT, dužine 32km, koja ima 900m visinske razlike. Ovaj nesvakidašnji maraton startuje i završava se na Kraljevom trgu u centru Zlatibora, dok se staze protežu najlepšim delovima Zlatibora prema Semegnjevu.

Maraton je otvoren za sve, nije potrebna licenca, nego samo dobro raspoloženje, MTB, E-BIKE ili GRAVEL i naravno zaštitna kaciga. Svakog učesnika očekuje finišerska medalja na cilju, a nagradni fond sastoji se od alata koji je poklon kompanije SIM Novi Sad, vikend na Zlatiboru, vožnja gondolom, besplatna startnina za Serbia Epic Vrnjačka banja koji će biti održan 22. oktobra i mnogih drugih.

– Još jedna od karakteristika koja Maraton čini posebnim jeste i raznolika podloga po kojoj će se voziti - asfalt, tucanik, makadam, pašnjaci i proplanci. Pozivamo vas da dođete da se zajedno vozimo, uživamo i oživimo staze na Zlatiboru sa željom da narednim godinama imamo još više staza i mogućnosti – izjavio je Nemanja Vajs, direktor Serbia Epic-a.

Biciklistički klub Novi Sad i Serbia Epic već uveliko pripremaju sezonu 2024. te je u plan uvršteno i održavanje prvog UCI MTB maratona u Srbiji.

Prijave za Serbia Epic Zlatibor Maraton vrše se putem linka https://trka.rs/events/450/  a propozicije i download staza dostupni su na https://www.serbiaepicseries.com/ 

Serbia Epic Zlatibor Maraton podržali su Opština Čajetina, TO Zlatibor, Škoda, SIM Novi Sad, Capriolo, Esensa i Yason.

Datum održavanja: 8.10.2023. u 12:00 časova.
Mesto održavanja: Kraljev trg, staze ka Semegnjevu.

Sport & rekreacija Takmičenje Biciklizam Biciklizam Opština Čajetina, Zlatibor