Prvi kamperi na Zlatiboru

5 Jun 2014  /  Izvor: TO Zlatibor

Turistička organizacija „Zlatibor“ je uz pomoć opštine Čajetina, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Regionalne razvojne agencije Zlatibor iz Užica i UNDP (United Nations Development Programme) realizovala projekat izgradnje kampa na Zlatiboru.

Prvi gosti, u okviru promotivne ture, borave u kampu od 04. do 06. juna ove godine. U pitanju je četrdeset kampera sa 23 vozila iz Holandije, koji su po prvim utiscima izuzetno zadovoljni ambijentom i opremljenošću objekta.

Kamp se nalazi na lokalitetu Tić polje, u blizini hotela „Zelenkada“ u prijatnom ambijentu okružen borovom šumom. Odličnoj lokaciji kampa doprinosi blizina turističkog centra Zlatibora i magistralni put Beograd-Bar.

Kategorisan je sa tri zvezdice i biće jedan od najuređenijih kampova u Srbiji. Zahvata površinu od 1,5 hektar sa 52 kamp jedinice. U sklopu kampa nalazi se recepcija, kuhinja i letnjikovac sa roštiljem, kao i zajednička prostorija sa svom potrebnom opremom. Svaka kamp jedinica ima svoje potrebne priključke za električnu energiju, vodu, a gostima će biti na raspolaganju bežični internet.

Novi element turističke ponude Zlatibora biće zanimljiv svima koji putuju Balkanom, biciklistima i drugim ljubiteljima aktivnog odmora i poboljšaće ukupnu turističku ponudu planine. Izgradnjom ovog kampa turistička ponuda na Zlatiboru biće bolje pozicionirana na turističkim kartama Evrope.

Turizam Promocija Putovanje, izlet Opština Čajetina, Zlatibor