Prva etapa 60. Međunarodne biciklističke Trke kroz Srbiju, čiji je domaćin Opština Čajetina

1 Septembar 2020  /  Izvor: Zlatibor press

1

Prva etapa ovogodišnje trke, u dužini od 170 kilometara, vožena je od Jahorine do Zlatibora.

Nosila je epitet „kraljevske“ etape i na njoj su, prema najavama, do izražaja došli pre svega takmičari koji su vični brdskoj vožnji.

Najuspešniji takmičar prve etape 60. izdanja biciklističke „Trke kroz Srbiju“, čiji je cilj bio na Zlatiboru, je ruski takmičar, Roman Maikin, koji je ujedno i nosilac žute majice posle prvog dana. Drugo mesto pripalo je Špancu, Rožeru Adriji Oliveirasu, koji je poneo i belu majicu namenjenu najboljem mladom vozaču, a trećeplasirani je Čeh, Vojteh  Repa.

–Bilo je teško. Na nekim deonicama bilo je zaista rizično ѕa mnoge takmičare, ali sam na tom ravnijem delu ostvario verovatno najznačajniju prednost. Pogotovo mi je važna pobeda zbog toga što duže vreme nisam vozio trke – kaže Maikin.

Slovački takmičar, Juraj Belan, bio je najuspešniji brdski vozač i najuspešniji sprinter, te su mu pripale plava i crvena majica.

–Mi se trudimo kao najbolji domaćini etape iz prošle godine da opravdamo to poverenje. Radimo na tome da Zlatibor postane biciklistički centar i u tom smeru razvijamo i infrastrukturu, kako za neke lokalne, tako i za međunarodne trke – rekao je predsednik Opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Naredna etapa trke voziće se od Mionice do Požarevca, sa prolaskom kroz Beograd, dok je završni deo predviđen u Vojvodini, na deonici Zrenjanin-Novi Sad.

Sport & rekreacija Biciklizam Opština Čajetina, Zlatibor