Provedite uskršnje praznike na Zlatiboru

11 Mart 2017  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Zlatibor je prostrana planina pitomih padina, izuzetne lepote, a krase je blaga i prijatna klima, bujni pašnjaci ispresecani planinskim potocima i rečicama i borovim šumama po kojima je ova planina i dobila ime.

Ono po čemu je  poznat,  a u čemu većina gostiju najviše uživa su šetnje Zlatiborom, a ljubitelje ovih aktivnosti očekuju uređene i označene pešačke staze do vrha Čigote, do Tornika, do spomenika na Šumatnom brdu, do vidikovca Gradina. Za bicikliste je uređeno i označeno preko 50 kilometara staza.

Turističke agencije će organizovati izlete do obližnjih turističkih lokaliteta, dok boravite na Zlatiboru možete posetiti Stopića pećinu, Muzej pod otvorenim nebom Staro selo u Sirogojnu, Muzej Pletilja u Sirogojnu, vodopad u Gostilju, centar Tornik, Mećavnik i voziti se čuvenim „Ćirom“ u Mokroj Gori. Možete posetiti i manastir Mileševu, Višegrad sa starim mostom i Andrićgrad.

Za uskršnje praznike zlatiborski hotelijeri su obezbedili popuste u svojim objektima, tako da možete boraviti na Zlatiboru i po znatno nižim cenama, i do 20% u odnosu na cene u zimskoj sezoni.
 

Turizam Promocija Opština Čajetina, Zlatibor