Provedite prvomajske praznike na Zlatiboru

20 April 2015  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Provedite prvomajske praznike na Zlatiboru i dočekajte Uranak na Vodicama ili nekom od izletišta na našoj planini, kao što su Boškova voda u Ljubišu, izletište u Gostilju i mnogo druga u okolini Zlatibora.

Ono po čemu je poznat, a u čemu većina gostiju najviše uživa su šetnje Zlatiborom, a ljubitelje ovih aktivnosti očekuju uređene i označene pešačke staze do vrha Čigote, do Tornika, do spomenika na Šumatnom brdu... Za bicikliste je uređeno i označeno preko 50 kilometara staza.

Turističke agencije će organizovati izlete do obližnjih turističkih lokaliteta, dok boravite na Zlatiboru možete posetiti Stopića pećinu, Muzej pod otvorenim nebom Staro selo u Sirogojnu, Muzej Pletilja u Sirogojnu, vodopad u Gostilju, centar Tornik, Mećavnik i voziti se čuvenim „Ćirom“ u Mokroj Gori. Možete posetiti i manastir Mileševu, Višegrad sa starim mostom i Andrićgrad.

Prvog i dugog maja, opština Čajetina, JP Kulturno sportski centar „Čajetina“, Turistička organizacija „Zlatibor“, Zlatiborski Eko agrar i Mesna zajednica Šljivovica organizuju osmi po redu Šljivovački sajam domaće rakije, popularnu Rakijadu. Sajam će se održati kod Osnovne škole u selu Šljivovici. Pored degustacije našeg nacionalnog pića, biće organizovan i bogat muzički i sportski program.

Tokom praznika zlatiborski hotelijeri su obezbedili popuste u svojim objektima, tako da možete boraviti na Zlatiboru i po znatno nižim cenama, i do 25% u odnosu na cene u zimskoj sezoni. U prilogu se nalazi cenovnik smeštaja.

Turizam Promocija Opština Čajetina, Zlatibor
Povezano: Ski centar Tornik