Promocija Zlatibora na 36. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

3 Mart 2014  /  Izvor: Info centar TO Zlatibor

1

U okviru nastupa na 36. Međunarodnom sajmu turizma ITFFA 2014. u Beogradu, Zlatibor se predstavio sa novim investicijama i turističkim sadržajima.

Drugog dana sajma, u petak 28. februara održana je promocija Zlatibora na kojoj je bio prisutan glumac Branislav Trifunović koji je prisutnim novinarima i predstavnicima turističke privrede govorio o snimanju filma "Odumiranje“ na planini. Tom prilikom, direktor Turističke organizacije "Zlatibor“ Arsen Đurić istakao je da se grade dva nova hotela, jedan će biti otvoren već u maju, a drugi krajem godine, a da je za narednu godinu u planu izgradnja još tri manja hotela. On je na Sajmu turizma podsetio da je hotel "Palisad" izvršio kompletnu rekonstrukciju svojih smeštajnih kapaciteta, kao i da je pred Novu godinu otvoreno novo apartmansko naselje "Zlatiborski konaci", sa 222 apartmana. Rekao je da je za maj planirano otvaranje autokampa na Zlatiboru, koji će biti kategorisan sa tri zvezdice i biće opremljen po najsavremenijim standardima. Nastaviće se sa ulaganjima u izgradnji novih pešačkih i biciklističkih staza, parkova za decu, trim staza, a očekuje se da će izgradnja gondole od centra Zlatibora do Tornika biti završena za godinu i po dana.

Specijalna bolnica Zlatibor Čigota u subotu 01. marta je organizovala skup korisnika Čigota programa, prijatelja i svih ljubitelja zdravog načina života na Adi Ciganliji koji su se nakon šetnje na štandu Čigote okrepili Čigota čajem i Čigota hranom.

Kao i predhodnih godina, veliki broj posetilaca je posetio štand TO Zlatibora, naročito su ih privukli specijalni sajamski popusti i nagradna igra koja je bila organizovana na štandu.
 
Novim sadržajima u turističkoj ponudi destinacije očekuje se da će se privući znatan broj novih turista koji će uživati u čarima koje planina pruža, a Zlatibor će nastaviti da održi trend  jedne od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji.

Pored Turističke organizacije "Zlatibor" na štandu su svoju turističku ponudu predstavili:
1. Hotel Mir
2. Hotel Olimp
3. Hotel i spa Idila
4. Specijalna bolnica Zlatibor Čigota
5. Konačište Braća Sekulić
6. Apartmansko naselje Zlatiborski konaci
7. Turistička agencija Zlatibor turs.
 
Degustacijama svojih proizvoda posetiocima su se predstavili firma suvomesnatih proizvoda "Zlatiborac" i proizvođač domaće rakije "Stara rakija."

Kultura & tradicija Promocija