Promocija zbirke pesama "Vetrovima unazad" Mirjane Ranković Luković

7 Februar 2015  /  Izvor: KSC Čajetina
Datum:

1

U utorak, 10. februara, u 19 časova, u biblioteci „Ljubiša R. Đenić“ u Čajetini, biće održana promocija zbirke pesama „Vetrovima unazad“, naše zavičajne književnice Mirjane Ranković Luković. Pored autora o knjizi će govoriti jedan od recenzenata, pisac Nedeljko Popadić, a poetsko veče upotpuniće Žarko Božanić i Biljana Zdravković čitanjem stihova iz ove zbirke.

Mirjana Ranković Luković u svetu književnosti pojavila se 1998. godine kada je izašla njena prva zbirka pesama „Drugi deo mene“. Prvi joj je dobrodošlicu poželeo pesnik Ljubivoje Ršumović, sa odličnim kritikama i još boljim preporukama. On je rekao da: „Mirjana suvereno vlada stihom kao iskusna pesnikinja koja je zanat završila kod dobrih majstora, možda Crnjanskog, a svakako kod Mike Antića i verovatno kod Desanke“.

Do sada je napisala i zbirku pesama „Lice Ljubavi“, zatim pripovetke: „Nakon svih ovih godina“, „Peščano vreme“, „Ulazeći u priču“ i „Priče iz pričevića“, kao i roman „Muškarci ne plaču“.

U novoj zbirci poezije „Vetrovima unazad“, pesnikinja se jezikom svakodnevnice igra sa emocijama na način koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Zbog toga su njene pesme još lepše i prihvatljivije kod šire čitalačke publike.

Mirjana RankovićLuković rođena je u Valjevu, radi kao novinar na TV Čajetina. Od 2013. godine član je Udruženja književnika Srbije.

Kultura & tradicija Književno veče Opština Čajetina, Čajetina