Promocija turističke ponude Zlatibora i programa Čigota u Bjeljini, Brčkom i Banja Luci

6 April 2015  /  Izvor: TO Zlatibor, Specijalna bolnica Čigota

Prva u nizu promocija Zlatibora pred letnju sezonu održana je u Bijeljini, u prostorijama Centra za kulturu „Semberija.“ Predstavnici Turističke organizacije „Zlatibor“ i Specijalne bolnice Čigota su upoznali prisutne novinare, predstavnike turističkih agencija i sindikata sa novinama u turističkoj ponudi ove planine.

Prisutnima se najpre obratio direktor TO Zlatibor Arsen Đurić koji se osvrnuo na proteklu uspešnu zimsku sezonu  i istakao da je na Zlatiboru sve spremno za predstojeće vaskršnje i prvomajske praznike. On je upoznao prisutne i sa novim projektom gondole, čija izgradnja počinje ovog proleća i koja će povezivati centar Zlatibora sa Tornikom.

Nakon njegovog obraćanja usledile su prezentacije destinacije Zlatibor i Specijalne bolnice „Čigota“, a doktor Aleksandar Đenić je posebno predstavio program Čigote i Čigotica program.

Turistička organizacija „Zlatibor“ i Specijalna bolnica „Zlatibor Čigota“ predstavili su se u hotelu Jelena, u Brčkom. Pored prezentacije turističke ponude planinskog centra Zlatibora, prisutnim zvanicama predstavljen je i popularni program „Čigota.“

Program „Čigota“ je popularni dijetsko rekreativni program, koji se već 25 godina uspešno primenjuje i koji korisnicima tokom boravka na Zlatiboru pomaže da se oslobode viška kilograma, da se odmore, osveže i obnove kondiciju i što je najvažnije - da nauče da žive drugačije - aktivno i zdravo, poručio je tim iz Čigote na prezentaciji u Brčkom.

Pored predstavnika medija, agencija, sindikata, na prezentaciji Zlatibora bili su prisutni i Ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Predrag Gluhaković i šef Službe za turizam u Vladi Brčkog distrikta Aleksandar Đurić.

U Brčkom je, sa ministrom Gluhakovićem direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Arsen Đurić dogovorio nastavak saradnje u okviru projekta pod nazivom „Država partner u turizmu“, koji će gostima iz Republike Srpske omogućiti popust na usluge smeštaja u ovom planinskom centru.

U Banja Luci je u Muzičkom paviljonu parka „Petar Kočić" predstavljena turistička ponuda planine Zlatibor. Predstavnici TO Zlatibora i Specijalne bolnice "Zlatibor Čigota" najavili su predstojeću letnju sezonu, kao i novine u turističkoj ponudi.

Na prezentaciji Zlatibora u gradu na Vrbasu, prisustvovali su predstavnici medija, turističkih agencija, korisnici Čigota programa, predstavnici iz ministarstva zdravlja, direktor TO Republike Srpske Nada Jović i pomoćnik Ministra za turizam u Vladi Republike Srpske Aleksandra Trifković.

Direktor TO Zlatibor Arsen Đurić, obraćajući se prisutnima podsetio je da je turistička ponuda Zlatibora odavno poznata, građanima Banjaluke i istakao da je zimska turistička sezona protekla odlično, pa nema sumnje da su očekivanja za nadolazeću, letnju sezonu, velika.

Direktor Specijalne bolnice „Zlatibor“ dr Željko Stakić je rekao da ova ustanova postoji već 50 godina i da se uspešno bavi zdravstvenim problemima obolelih od štitaste žlezde i onih sa problemom gojaznosti.

Mnoštvo pogodnosti i potencijala Zlatibora iz sezone u sezonu privlači veliki broj banjalučana. Raznovrsni program, bogata turistička ponuda, odlična gastronomska ponuda samo su neki od sadržaja koji ih privlače, pa nema sumnje da će Zlatibor i ovog leta biti jedna od najpoželjnijih destinacija.
 

Turizam Promocija