Promocija školskog časopisa "Korak"

14 Februar 2015  /  Izvor: KSC Čajetina

1

U petak, 13. februara, u prostorijama školskog restorana na Zatiboru održana je promocija školskog časopisa „Korak“. Ovaj časopis nastao je radom učenika i profesora Ugostiteljsko turističke škole iz Čajetine. Takođe je bilo reči i o saradnji škole i lokalne turističke privrede.

Školski časopis „Korak“ poslednji put objavljen je 2002. godine, ali je zahvaljujući inicijativi učenika i profesora Škole, nakon nešto više od dvanaest godina, ponovo ugledao svetlost dana. Ovaj časopis, koji je izašao u tiražu od 500 perimeraka, nije namenjen samo sadašnjim već i budućim učenicima. Na stranama časopisa, kako je najavljeno, naći će se mnoštvo zanimljivih sadržaja. Najveću pažnju uglavnom privlače tekstovi u kojima učenici sumiraju svoje utiske sa ekskurzija i izleta.

Promovisanju časopisa, osim nastavnika, prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, kao i predstavnici zlatiborskih hotela i turističkih agencija u kojima učenici pohađaju praktičnu nastavu. Probleme koji se tiču saradnje Škole i lokalne turističke privrede, predočila im je direktorka, Višnja Smiljanić. Ona je izrazila nadu da će saradnja između ove dve veoma važne karike u osposobljavanju ovakvih obrazovnih profila, u narednom periodu biti uspešna.

Izlazak časopisa pohvalio je prosvetni savetnik u Školskoj upravi, Milenko Nikolić. On je rekao da svaka škola treba da radi na sopstvenom promovisanju, a posebno na promovisanju svojih obrazovnih profila. Jedan od načina za to je, upravo, ovaj.

Sve troškove oko pripreme i štampanja ovog časopisa snosi Škola, a njegov novi broj možemo očekivati tokom drugog polugodišta.

Kultura & tradicija Promocija Opština Čajetina, Zlatibor