Promocija knjige putopisa "Gradovi" Sanje Domazet

22 Avgust 2016  /  Izvor: SB Čigota
Datum:

1

Sanja Domazet je prozni i dramski pisac, profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Objavila je više romana, zbirki eseja, drama i priča. Dela su joj prevedena i drame igrane na desetak jezika. Objavila je romane: Ko plače, Čitati more, Acqua alta, Fric, drame: Punjene tikvice, Krila od olova, Disharmonija, Koko, Frida itd. Eseje Anatomija zanosa, Božanstveni bezbožnici, Senke. Dobitnica je brojnih priznanja: Nagrade Meša Selimović, Najboljeg novinarskog pera, Ženskog pera itd. Piše književnu i pozorišnu kritiku za dnevne listove i časopise.

U slavu putovanja, umetnosti i knjige, Sanja Domazet će u maloj Sali Čigote, u četvrtak, 25. avgusta 2016. predstaviti knjigu putopisa Gradovi. U predstavljanju knjige učestvovaće Gordana Milosavljević Stojanović, urednik „Službenog glasnika“. Razgovor vodi Mirjana Crnčević.

Pariz, London, Barselona, Rim, Nica, Venecija, Istanbul, Beč, NJujork Vašington, Amsterdam, Oslo, Berlin, Pečuj i Pula odredišta su koja se nalaze na stranicama knjige "Gradovi" književnice Sanje Domazet (izdavač: Službeni glasnik).

"U isto vreme, gradovi Sanje Domazet nisu samo zgrade i kuće, ulice, trgovi i bulevari. Gradovi su i ljudi, njihova lica i duše, dakle nešto što se urezuje i ostavlja trajan pečat živog života na nečemu što je samo naizgled urbana mrtva priroda. Ima li Rima bez Pazolinija, Moravije i Felinija, Pule bez Džojsa, Barselone bez Pikasa, Borhesa, Somerseta Moma i Dalija, Venecije bez Tomasa Mana, Bajrona i Brodskog, Beča bez Hajdna, Mocarta i Betovena?! Nema, jer mesta pamte događaje, ljude i njihove duše. Zato su ti gradovi slika živih i mrtvih, slika sadašnjeg života, jednako prošlosti i sećanja na ono što će tek doći.
Sanja Domazet je u Gradovima putnik sa nervom osetljivim da primi i doživi raznolike i vrlo složene vibracije moderne urbane kulture, ali i pisac izdašnog dara i kultivisanog umeća da svoju gradologiju  pretvori u izuzetno vredno, uverljivo i sugestivno književno štivo.“ napisao je Petar Pijanović.

Kultura & tradicija Književno veče Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor