Promocija knjige "Arzamas" i izložba skulptura u čajetinskoj biblioteci

12 April 2017  /  Izvor: Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

1

Sa željom da i ove godine posebno obeleži april, mesec u kojem su dva važna događaja - Svetski dan dečje knjige (2. april) i Svetski dan knjige i autorskih prava (23. april) Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ je odlučila da pripremi zanimljiva kulturna dešavanja.

Čajetinska bilioteka 13. aprila u 17 časova organizuje promociju knjige „Arzamas“, Ivane Dimić, dobitnice Ninove nagrade za 2016. godinu. Ivana Dimić, diplomirani dramaturg, autor je brojnih kratkih priča, drama i TV scenarija.

„To je 63. dobitnik prestižne književne nagrade kritike za najbolju knjigu godine. Ovo je Ivanin prvi roman. Naišao je na dobar prijem kod čitalaca, dosta se čita i kod nas. Retko kad je na policama što je za knjigu veoma bitno“, kaže bibliotekarka Ljiljana Rakić.

U sredu, 19. aprila, u 19 časova biće otvorena izložba skulptura profesora Vidana Nikolića pod nazivom „Zagrljaj drveta i kamena“. Izložba ovog vrsnog umetnika u oktobru prošle godine gostovala je u Temišvaru.

„Pored stručnih knjiga i radova iz nauke o jeziku, Nikolić piše pripovetke i romane. Amaterski se bavi izradom skulptura, i to veoma uspešno, u šta će naša publika imati priliku da se uveri. Skulpture vaja od materijala koji pronalazi u prirodi, najčešće u kombinaciji kamena i drveta“.

Sa željom da privuče što više mladih čitalaca Biblioteka se trudi da u dane raspusta za svoje najmlađe sugrađane organizuje različite zanimljive sadržaje, kako bi kvalitetno proveli vreme sa svojim vršnjacima. Biblioteka će ponovo organizovati kreativne, edukativne radionice, gde će deca moći da se iskažu i pronađu svoje afinitete.

Kultura & tradicija Izložba Provod i zabava Opština Čajetina, Čajetina