Promocija jubilarnog 50. broja Medicinskog glasnika

27 Decembar 2013  /  Izvor: Specijalna bolnica Čigota

1

U sredu, 25. decembra 2013. u Svečanoj sali dekanata Medicinskog fakulteta u Beogradu, održana je promocija jubilarnog broja Medicinskog glasnika.

Specijalna bolnica Čigota za nekoliko dana ulazi u godinu kada obeležava značajni jubilej, 50 godina postojanja i rada. Početak proslave jubileja je 50. broj Medicinskog glasnika, časopisa koji osamnaest godina izdaje Specijalna bolnica Čigota, u četiri volumena godišnje. Pedeseti broj Medicinskog glasnika prati i štampana istorija i bibliografija ovog časopisa.

Promociji su prisustvovali:
- Akademik Dragan Micić, dugogodišnji saradnik i predsednik Upravnog odbora Specijalne bolnice, urednik Medicinskog glasnika od 2001. do 2003. godine.
- Akademik Nebojša Lalić, dekan Medicinskog fakulteta
- Prof. dr Božo Trbojević, konsultant Spec. bolnice i urednik Med. glasnika od 2008. godine.
- Dr Aleksandar Simić, VD direktora Specijalne bolnice Čigota
- Gđa. Mirjana Crnčević saradnik na tekstovima koji se objavljuju u Med. glasniku, autor izložbe 50. godina Spec. bolnice.
- G. Nikola Stanić, istraživač u Centru za evaluaciju u obrazovanju i nauci koji je govorio o novim trendovima u uređivanju časopisa sa posebnim osvrtom na program elektronskog uređivanja u koji je Med. glasnik uključen od 2011.
- G. Nebojša Krstić, zastupnik EBSCO Publishing u Srbiji i Crnoj Gori koji ce nam govoriti o licencenciranju dopmaćih stručnih časopisa. Iskustva na primeru Med. glasnika.
   
Svi prisutni su dobili jubilarni primerak Med. glasnika i knjigu o istoriji i bibliografiji Med. glasnika.

Đorđe Đorđević

Kultura & tradicija Promocija