"Prolećni Čigota kup" u plivanju

17 April 2014  /  Izvor: KSC Čajetina
Datum:

1

Sedmo izdanje „Prolećnog Čigota kupa“ u plivanju održaće se u subotu na plivalištu SB „Čigota“. Na ovom mitingu, koji organizuje PK „Čigota Zlatibor“, nastupiće oko 300 takmičara iz oko 20 klubova iz zemlje i regiona (Bosna i Hercegovina, Republika Srpska, Makedonija, Slovenija).

Na prošlogodišnjem izdanju „Prolećnog Čigota kupa“, domaći klub bio je među najbolje plasiranim ekipama u generalnom plasmanu. U skladu s tim, nadaju se da će i ovaj miting biti uspešan po njihove takmičare, ali ističu da rezultat nije u prvom planu.
„Mi ova takmičenja organizujemo pre svega da motivišemo decu iz našeg kraja. Prošle godine nekoliko takmičara nam se razbolelo, tako da nam je izmaklo prvo mesto, ali nama je kada smo organizatori mitinga, najvažnije da takmičenje protekne kako treba, a rezultat dolazi tek na drugom mestu. Rezultati su nam prioritet uglavnom kada gostujemo. Obično za jesenje izdanje "Čigota kupa“ bude snega, sada se pogodilo da će ga biti i oko Uskrsa, tako da ćemo iznenaditi sve goste, kada je već zima bila blaga“, istakao je trener PK „Čigota Zlatibor“, Vladimir Ševkušić.

Na ovom mitingu biće zastupljene sve plivačke discipline, u deonicama od 50m i 100m, a takmičari će biti razvrstani u dve starosne kategorije (stariji od 2000-og godišta i mlađi od 2000-og godišta). Takmičenje će početi u subotu, od 10 časova, a sat ranije, održaće se rasplivavanje takmičara.

Sport & rekreacija Takmičenje Plivanje Opština Čajetina, Zlatibor