Projekat izgradnje kulturnog centra Zlatibor

24 Mart 2016  /  Izvor: Opština Čajetina

1

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić u sredu, 23. marta, posetio je Zlatibor. Tom prilikom ministru je predstavljen projekat izgradnje gondole, kao i projekat izgradnje kulturnog centra na Zlatiboru.

Ljajić je rekao da je u budžetu Republike Srbije za 2016. opredeljeno 640 miliona dinara za različite infrastrukturne projekte iz oblasti turizma. Nakon sastanka sa ministrom Ljajićem, predsednik Skupštine opštine Čajetina Miloje Rajović, istakao je da je ministar obećao da će ministarstvo podržati naš projekat izgradnje omladinsko - kulturnog centra na Zlatiboru, gde će moći da se održavaju razne kulturno umetničke manifestacije. „Ovaj objekat planiran je da se izgradi odmah pored zgrade Turističke organizacije Zlatibor, a cela investicija je vredna oko 100 miliona dinara.

Dobili smo obećanje da ćemo od Ministarstva turizma dobiti 20 miliona, ali mi na tome nećemo stati, već ćemo konkurisati kod određenih stranih donatorskih organizacija sa ovim projektom i siguran sam da ćemo na taj način obezbediti određena stredstva“, kaže Miloje Rajović, predsednik SO Čajetina i dodaje da se nada da će opština Čajetina učestvovati sa 50% potrebnih sredstava za izgradnju kulturnog centra.

Ideja o izgradnji omladinskog kulturnog centra na Zlatiboru već je predstavljena odbornicima SO Čajetina, a Arsen Đurić, direktor Turističke organizacije Zlatibor istakao je da je idejni projekat završen, a na glavnom projektu se već radi. Ovaj objekat imaće multifunkcionalnu bioskopsko-pozoršnu salu, galerijski prostor, konferencijsku salu, kao i prostorije za dodatne sadržaje i biblioteku. Prvi radovi na izgradnji omladinsko - kulturnog centra počeće već početkom leta, a po Rajovićevim rečima, ako se brzo bude radilo, do kraja godine biće završeni grubi radovi, dok se završetak očekuje do maja sledeće godine. Inače, ministar Ljajić upoznat je i sa drugim projektima, kao što su određene investicije na Torniku i naravno, izgradnja gondole na Zlatiboru i obećao je potrebnu pomoć ne samo opštini Čajetina, već i celom našem okrugu.

Privreda & usluge Promocija Opština Čajetina, Zlatibor