Program - Sabor trubača i smotra narodnog stvaralaštva Zlatibor 2019.

16 Jul 2019  /  Izvor: TO Zlatibor
Datum: -

1

Program Sabora:

20. jul
19.00 časova - nastup Kulturno-umetničkih društava, pevačkih grupa i frulaša
20.00 časova - koncert Goce Lazarević i koncert prošlogodišnjih pobednika: orkestar Ivana Jovanovića iz Užica i Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte

21.jul
08.00 časova - trubačka budilica
16.00 časova - defile trubačkih orkestara
17.00 časova - Zlatibore, moj zeleni bore - tkmičenje trubačkih orkestara
21.00 čas - koncert Dejana Matića

Tradicionalni Sabor trubača i smotra narodnog stvaralaštva po svom sadržaju predstavljaju muzičku manifestaciju baziranu na etnografskim motivima narodne muzike.
Muzika trubačkih orkestara, specifična za Zapadnu Srbiju, uklapa se u integralni proizvod Zlatibora konceptualno baziran na očuvanju narodne tradicije.
Preko 35 godina održavanja Sabora opravdava atribut "tradicionalni" koji se dodaje ovom saboru. Ovo je najstarija manifestacija koja se održava na Zlatiboru, a predstavlja kvalifikaciono takmičenje za sabor u Guči.
Usled dugogodišnjeg održavanja, ovaj sabor predstavlja ključni manifestacioni događaj u toku letnje sezone, a i čitave godine, što govori o njenoj velikoj turističkoj afirmisanosti.
Ove godine festival će upotpuniti i koncerti Goce Lazarević prvog dana sabora u 20.00 časova i Dejana Matića koji je zakazan poslednjeg dana sabora sa početkom 21.00 časova.

Mesto održavanja: Kraljev trg, Zlatibor

Kultura & tradicija Festival Provod i zabava Opština Čajetina