Program psihološke podrške za žene u Čajetini i Zlatiboru

20 Septembar 2017

U ponedeljak, 18. septembra, održana je prva radionica u okviru programa psihološke podrške ženama u Čajetini. Udruženje građana Zlatiborski krug, realizuje program pokretanja psihološkog savetovališta za žene, a radionice su prva faza programa.

Prema rečima mr Zorice Milosavljević, predsednice Zlatiborskog kruga, ovo udruženja se godinama bavi poboljšanjem položaja žena u Čajetini, pre svega u seoskim sredinama. U saradnji sa Savetom za rodnu ravnopravnost, za žene su do sada organizovana putovanja, izleti, programi edukacije o zdravstvenoj zaštiti i kontrolni zdravstveni pregledi žena.

Kroz višegodišnji rad sa ženama, uočena je potreba za programima psiho-socijalne podrške. Zlatiborski krug je osmislio projekat realizacije serije radionica, koje vodi psiholog – psihoterapeut Ana Ristović.

Učesnice prve radionice su iskazale veliko zadovoljstvo zbog pokretanja ovog programa, a teme koje će se narednih nedelja obrađivati su jačanje psihološkog imuniteta, saladavanje svakodnevnih izazova i kontrola stresa.

Žene koje su zainteresovane da učestvuju u ovom ciklusu radionica mogu da se jave elektronskom poštom na adresu: zkrug@mts.rs ili telefonom na broj: 064.2391718
(mr Zorica Milosavljević, predsednica Zlatiborskog kruga)


Program je podržan od strane opštine Čajetina.
Javni sektor Predavanje Edukacija Opština Čajetina