Program prekogranične saradnje CROSS SPA Srbija i BiH - gosti iz Rusije, Španije, Italije i Norveške

6 Oktobar 2014  /  Izvor: KSC Čajetina

1

U okviru projekta prekogranične saradnje „KROS SPA“ Srbije i BIH, u proteklih nekoliko dana gosti SB Čigota bili su predstavnici medija ove dve zemlje, kao i zainteresovane turističke agencije iz Rusije, Španije, Italije i Norveške. U tri dana njihovog boravka u Čigoti biće im predstavljen celokupan sadržaj ove, već nadaleko poznate, zdravstveno turističke ustanove, ali i druge zanimljive destinacije našeg kraja.

Projektom „Kros spa“ koji traje već godinu i po dana obuhvaćen je Region Zapadne Srbije i deo makroregiona Sarajeva. Realizatori projekta su Fondacija za lokalnu demokratiju iz Sarajeva i Turistička organizacija Regije Zapadne Srbije iz Užica, u partnerstvu sa razvojnim agencijama iz Sarajeva i Užica. Cilj Projekta je da se poboljšljju usluge u banjama ove dve zemlje, sa akcentom na smeštajnim kapacitetima, jer što se tiče zdravstvene ponude i zabavnih i drugih sadržaja, i Srbija i Bosna i Hercegovina dobile su više nego zadovoljavajuće ocene gostiju.

SB „Čigota“ je posebno popularna u Evropi, ali i šire. Iz Ruske federacije konstantno dolaze pacijenti koji imaju probleme sa štitastom žlezdom na zdravstveni tretman radioaktivnim jodom, a koriste i druge „Čigotine“ programe. Dijana Radović, direktorka ruske turističke agencije „Geometrija“, kaže da Zlatibor, iako malo mesto, ima sve što je potrebno turistima: čist vazduh, mesta za šetnju i izlete, raznovrsne sadržaje za decu i odrasle, zdravstvene usluge u „Čigoti“, i mesta koja su pogodna za odmor i rekreaciju. Gosti iz moskovske oblasti redovno dolaze na Zlatibor.

Što se tiče BiH, i one imaju izuzetno lepe banje sa atraktivnim ponudama, ali je problem – kako do njih doći? Potrebna je bolja saobraćajna povezanost avionskim linijama, na šta je zainteresovanim stranama i skrenuta pažnja. Ovo je samo razlog više za poboljšanje prekogranične saradnje, zbog čega je i pokrenut projekat „Kros spa“.

Više o projektnim aktivnostima pročitajte na http://www.rrazlatibor.co.rs/

Privreda & usluge Promocija Promocije Opština Čajetina, Zlatibor