Program - 26. Drinska regata 2019.

17 Jul 2019  /  Izvor: Turistička organizacija TARA-DRINA Bajina BAšta
Datum: -

Najveća manifestacija na vodi, Drinska regata, održaće se po 26. put ove nedelje u Bajinoj Bašti.

Već od srede 17. jula od ranih jutarnjih časova veliki broj učesnika Sajma suvenira, meda, rakije i domaćih proizvoda izložiće svoje proizvode na glavnom šetalištu varošice u Podrinju. Zvaničan početak programa 26. Drinske regate je u večernjim satima velikim koncertom Sanje Ilić i Balkanike na gradskom trgu u Bajinoj Bašti. U narednim danima manifestacije očekuje nas prvo u četvrtak takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored reke vrelo u Perućcu, gde će se takođe obeležiti i Teslini dana tako da će svi zainteresovani moći da posete malu hidroelektranu u Perućcu koja je otvorena davne 1927. godine i koja se može obići samo za vreme organizovanja ove manifestacije.

U petak 19.07 program se nastavlja na izletištu Rača velikim koncertom jedne od najvećih regionalnih zvezda Lepe Brene. Subota je kao i svih ranijih godina predviđena za veliki spust rekom Drinom od Perućca do Rogačice gde očekujemo da oborimo rekord od prošle godine sa preko 25 000 ljudi na vodi. Subota uveče i izletište Rača rezervisana je za koncerte Marije Šerifović i Riblje Čorbe.

Na manifestaciji će učešće uzeti preko 130 000 posetilaca a pored navednih dešavanja u pet dana 26. Drinske regate očekuju vas i brojni drugi sadržaji u varoši u podnožju planine Tare.

PRVI DAN – sreda, 17. jul
21.00      Koncert Balkanika, centar grada

DRUGI DAN – četvrtak, 18. jul
16.00       Takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored reke Vrelo u Perućcu

TREĆI DAN – petak, 19. jul
Koncert, izletište Rača
22.00       Lepa Brena

ČETVRTI DAN – subota, 20. jul
11.00        26. Drinska regata®, zabavno rekreativni spust.

Muzički festival MOST FEST

21.00 Odgovor Čačak
22.00 Marija Šerifović
00.00 Riblja čorba

U periodu od 17. do 21. jula biće organizovan mini sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakija na trgu i glavnoj ulici u Bajinoj Bašti. 

Sport & rekreacija Festival Putovanje, izlet