Prodaja nekretnina na Zlatiboru i registar cena 2019.

19 Septembar 2019  /  Izvor: Novosti, RGZ - Republički geodetski zavod

1

U prvoj polovini ove godine vrednost tržišta nekretnina u Srbiji bila je 1,8 milijardi evra, a oko 47.000 nepokretnosti dobilo je nove vlasnike, saopštio je Republičkih geodetski zavod (RGZ).

Ukupna vrednosti nekretnina prometovanih kupoprodajnim ugovorima koje je obradio RGZ je za 12% veća u odnosu na isti period prošle godine kada je vrednost tržišta bila 1,6 milijardi evra.

Sve prometovane nepokretnosti u 2019. godini bile su upisane u katastar nepokretnosti zahvaljujući primeni Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, navodi RGZ. Više od polovine novčanih sredstava obrne se na nekretninama u Beogradu i to 995 miliona evra što je značajan rast u odnosu na 830 miliona evra u prvoj polovini 2018. godine, saopštio je RGZ a sledi Novi Sad gde vrednost tržišta iznosi 194 miliona evra što je porast od devet miliona u odnosu na isti period lane.

Po vrednosti tržišta slede Niš sa 46 miliona evra, Subotica sa 32 miliona evra, Pančevo sa 25 miliona evra i Kragujevac sa 24 miliona evra.
---
Po ovim podacima zaključujemo da iako je Zlatibor mesto u kome se gradnja i dalje nastavlja istim intenzitetom, tržište kupoprodaje nekretnina nije među najvećim po vrednosti.

Ukupnu vrednost prometa nekretnina sa Zlatibora u ovom izveštaju nemamo, ali se o pojedinačnim cenama detaljno možete informisati iz ažurnog Javnog uvida u registar cena nepokretnosti  RGZ-a koji vam daje mogućnost odabira datuma, katastarske opštine, vrste prometa i daje prikaz lokacija prometa na mapi sa cenom po kojoj je nekretnina prodata.
---
Deo zlatiborske aktuelne ponude nekretnina, apartmana, placeva, poljoprivrednog zemljišta, kuća možete pogledati u odeljku NEKRETNINE ZLATIBOR i dobiti informacije direktno od vlasnika.
 

Privreda & usluge Zanimljivosti Opština Čajetina