Probnom vožnjom najavljena džipijada na Zlatiboru

18 April 2018  /  Izvor: www.zlatiborpress.rs
Datum:

1

Off road klub „Avantura Zlatibor 4x4“ organizovao je probnu vožnju u cilju promocije Off road karavana koji će se održati 19. maja kroz zlatiborska sela Semegnjevo, Jablanica i Mokra Gora. Organizatori pozivaju sve zainteresovane sa terenskim vozilima da se priključe nastavljanju tradicije zlatiborske „džipijade“, a učešće je besplatno.

Dinamična vožnja kroz predele koji su lepi za gledanje ali zahtevni za vožnju samo je najava za zlatiborski of roud karavan koji će se održati 19. maja. Organizatori iz kluba Avantura 4x4 Zlatibor pozivaju sve zainteresovane vlasnike džipova, terenskih i prilaznih vozila da se prijave, a učešće za sve je besplatno.

„Dragi prijatelji, zadovoljstvo mi je da vas obavestim da Of roud klub Avantura 4x4 Zlatibor posle par godina pauze ponovo organizovati of roud karavan koji će se održati 19. maja 2018. godine. Važno je da vas obavestim da nikakve kotizacije, nikakvo ućešće nećete uplaćivati. Dođite u što većem broju, pozivamo sve koji su vlasnici bilo kakvih džipova i of roud vozila da nam se priključe. Početak karavana je u osam časova ispred kafea Amaris na Zlatiboru i tu će svi biti obavešteni o planu i programu za taj dan. Kretaćemo se preko sela Semegnjevo i Jablanica, izaći na par vrhova, organizovan je i doručak, a po našem povratku i ručak za sve učesnike – to je sve potpuno basplatno, ništa se ne plaća“, kaže Nenad Maričić iz kluba Avantura 4h4 Zlatibor. Karavan neće imati takmičarski karakter, već je cilj druženje i uživanje u prelepim zlatiborskim predelima.

Jedan od organizatora Milovan Maričić pozvao je goste sa mesta u Semegnjevu odakle se vide Bosna, Crna Gora i najlepši delovi Zlatibora:
„Ovaj karavan je prilika za sve ljude avanuriste, koji vole prirodu, kao i one koji nisu imali priliku da upoznaju Zlatibor iz nekog drugog ugla da taj dan budu sa nama, obiđu ovu trasu i stazu i uživaju u njoj. Ovo je jedinstvena prilika za sve ljude koji su spremni i vlasnici su vozila koja imaju pogon na sva četiri točka“, kaže Maričić.

Na promotivnoj vožnji iskusnih vozača koji su dobro upoznati sa ovim krajem Zlatibora proverilo se stanje puta, i izvršeno je obeležavanje staze. Džipijada se na Zlatiboru organizuje posle nekoliko godina pauze. Očekuje se dolazak starih posetilaca, kao i onih koji se nikada nisu vozili ovom trasom od centra Zlatibora kroz Semegnjevo, i delove Jablanice i Mokre Gore, preko brda Lisičina i Brezovac do ispod Panjka. Iako je ovo pre svega turistička tura, biće i zahtevnih deonica za ljubitelje adrenalinskog sadržaja.

„Očekujem da će karavan biti dosta posećen, jer je ruta kojom  će se voziti dosta zanimljiva. Nije to neki težak of roud, nego je to više turistička vožnja gde ima lepih pejzaža, i nadam se da će biti dosta vozila“, kaže Slobodan Samardžić, jedan od učesnika, dok je među najstarijima Miroslav Bukvić sa Zlatibora: „Ovo je nastavak naše prethodne četiri karavanske vožnje džipovima. Ono što me uvek priuvlačilo i što će me privačiti dok sam živ je ova predivna priroda kroz koju prolazimo i uživanje u druženju i jedno iskreno prijateljstvo. To samo mogu da rade ljubitelji tih četvorotočkaša i ljubitelji prirode. U takmičarskim delovima više se i lome automobili, a mi pravimo situaciju tako da bude prilagođenija svima koji učestvuju, bez obzira na kategorije vozila i kubikažu, ali to moraju biti terenska vozila sa četiri vuče. Biće na više mesta izuzetno nezgodnih terena za koje su potrebne vešte vožnje i umešni vozači, ali je sve savladivo uz malo strpljenja. Naravno, adrenalin radi, zbog čega i idemo u ovakve vožnje“, kaže Bukvić i dodaje da će se organizatori Karavana truditi da se ovaj jedinstveni avanturistički događaj nastavi i sledećih godina.

 

Sport & rekreacija Promocija Opština Čajetina, Zlatibor