Privredna delegacija iz Rusije posetila Zlatibor

18 Jul 2016  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Turistička organizacija „Zlatibor“, u saradnji sa turističkom agencijom „Omniturs“ iz Beograda ugostila je delegaciju iz Ruske Federacije, koju su predvodili predstavnici više trgovinskih komora, sindikata i turoperatora.

Gostima iz Rusije predstavljeni su turistički potencijali destinacije Zlatibor, smeštajni kapaciteti, mogućnosti koje pruža Zlatibor u zdravstvenom turizmu, upoznati su i sa sportskim sadržajima, kao i sa mogućnošću organizovanja izleta sa Zlatibora do najatraktivnijih turističkih lokaliteta u okolini i regionu.

Delegaciju je pozdravio zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić, koji im je pored turističke ponude govorio o planiranim investicijama na teritoriji opštine.

Predstavnici Kancelarije za saradnju sa Ruskom Federacijom takođe su prisustvovali sastanku i upoznali ruske privrednike sa mogućnostima njihove saradnje u smislu izvoza srpskih proizvoda na rusko tržište.

Motiv posete ruske delegacije Srbiji, koji je realizovan u saradnji sa Committee for Youth Enterpreneurship of the Moscow city branch “SUPPORT OF RUSSIA” je planiran kulturno-ekonomski forum, koji će se održati u Srbiji sledeće godine. Cilj posete je predstavljanje destinacija u Srbiji i prezentacija turističkih programa za rusko tržište.

Privreda & usluge Privredne aktivnosti Opština Čajetina, Zlatibor