Premijera horor filma „Iza zatvorenih vrata 2“ Davida Kolakovića

23 April 2019  /  Izvor: Mirjana Ranković Luković - www.zlatiborpress.rs
Datum:

1

Premijera filma „Iza zatvorenih vrata 2“ našeg sugrađanina Davida Kolakovića zakazana je za 23. april kada će, u Domu kulture u Čajetini, publika imati priliku da pozdravi skoro čitavu ekipu. Nakon dve i po godine rada na filmu i velikog interesovanja koje je kod publike izazvano prvim delom, ekipa ove drame sa primesom horora se potrudila da opravda ukazano poverenje.

Prvi zlatiborski horor film „Iza zatvorenih vrata“ autora Davida Kolakovića koji je 2015. nagrađen Zlatnom prizmom na 10. festivalu srpske fantastike, dobio je svoj nastavak, ovoga puta u vidu dugometražnog filma. Nastavka možda ne bi bilo da interesovanje publike, koja je odgledala prvi deo, nije bilo veliko.

Film je, inače, drama sa primesama horora koja nas vodi kroz različite prostore, vremena, pa i dimenzije. U njemu glumi 33 glumca amatera, uglavnom iz čajetinske opštine, i troje profesionalnih glumaca iz užičkog Narodnog pozorišta. U sat i četrdesetak minuta filma stalo je puno toga što ovoj priči daje uverljivost, napetost, najrazličitiji spektar emocija, originalnost pre svega, jer su iza i ispred kamere radili vrlo ozbiljno i sa samonametnutim zahtevima, entuzijasti.

Mnogo opreme je bilo pravljeno ručno: kran, šine, radijalni doli, stabilizatori kamera, pecaljke… Kada nisu u kadru, protagonisti filma su radili sve drugo što je bilo potrebno, učeći usput.

Film ima originalan scenario, kao i muziku i pesmu koja je njegov  lajt motiv. Kuriozitet filma je i to što su neki delovi snimani, uz dozvolu Vojske Republike Srbije, na aerodromu u Lađevcima. Mnogo toga je u Kolakovićevom filmu što će gledaoce ostaviti bez daha, što će ih naterati da zaborave da je film amaterski. Ali, u svemu ovome glavna je priča  koja će „Iza zatvorenih vrata“ pronaći put do njihovih srca. Jer, sve u njoj je moguće, i sve je to život, što se mogu uveriti na premijeri koja je zakazana za 23. april u Domu kulture u Čajetini.
 

Kultura & tradicija Promocija Provod i zabava Opština Čajetina, Čajetina