Preko 1000 stanovnika zlatiborskih sela dobiće jači signal mobilne telefonije

6 April 2015  /  Izvor: Opština Čajetina

1

Stanovnici sela Rudine, Golovo, Alin Potok i Rožanstvo, u narednih mesec dana dobiće pojačan signal mobilne telefonije. Postavljanjem bazne stanice preko 1000 građanja koji žive u pomenutim područjima, imaće mogućnost da jednostavnije komuniciraju, a posebno imajući u vidu da je sve više zastupljen razvoj seoskog turizma na ovim područjima, kao i da se veliki broj domaćinstava bavi proizvodnjom u oblasti poljoprivrede.

Na zahtev Mesnih zajednica Rudine, Golovo, Alin Potok i Rožanstvo, pre dve godine, pokrenuta je inicijativa za pojačavnje signala mobilne telefonije. Na područjima ovih sela, kao i duž trase puta Zlatibor-Rožanstvo-Sirogojno na pojedinim mestima gotovo da uopšte nije bilo signala.

Opština Čajetina uvažila je predloženu inicijativu i time ponovo opravdala težnju ka ravnomernom razvoju Opštine. Postignut je dogovor sa Telekomom Srbije da se uspostavi bolji signala, veće mogućnosti za priključenje građana na internet mrežu, a kao ne manje važno je to da će na istoj stanici biti postavljen i predajnik za digitalnu televeziju.

Prepoznavši značaj ove inicijative Telekom Srbije pristupio je pribavljanju potrebne dokumentacije, što je i urađeno, pa su radovi na izgradnji i postavljanju bazne stanice počeli početkom ove godine. U narednih mesec dana biće puštena u rad bazna stanica MTS-a „Šanac“, čime će biti pokriven prostor pomenutih mesnih zajednica, kao i vikend naselja Gajevi.

Ova stanica biće od velikog značaja  za stanovnike i brojne turiste koji gravitiraju ka ovim prostorima, kako za mobilnu telefoniju, tako i za druge širokopojasne usluge. Izvođač radova je preduzeće „Gemont“ Beograd, a investitor Telekom Srbije.

Javni sektor Obaveštenja Opština Čajetina, Alin potok, Golovo, Rožanstvo, Rudine