Predstavnici OŠ "Dimitrije Tucović" pokazali odlično znanje na Vip Eko-kvizu

25 Januar 2016

1

Za osnovne škole koje su uključene u Međunarodni program Eko-škole organizovan je Vip Eko-kviz. Prvi krug takmičenja je organizovan 22. januara i učenici svih osnovnih škola prijavljenih za kviz su u istom danu odgovaraali na pitanja onlajn, na istoj veb adresi, na računarima u svojim školama.

Svaka škola je imala po jednu ekipu, u kojoj je bio po jedan predstavnik iz 6, 7. i 8. razreda (ukupno tri učenika) koji su najspretniji i najviše se ističu u znanju o životnoj sredini. Selekciju školskog tima je izvršio eko-školski koordinator u saradnji sa nastavnim osobljem. Koordinator Eko-škole Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini, mr Zorica Milosavljević, u saradnji sa nastavnim osobljem, odabrala je da u Vip Eko-kvizu učestvuju učenici škole sa  Zlatibora: Dunja Knežević VI 6, Anastasija Terzić VII 3, Vuk Glišović VIII 4, sa mentorom - nastavnicom biologije Snežanom Tučić.

Pet ekipa sa najboljim postignutim rezultatima stekle su pravo na učešće u drugom krugu Vip Eko-kviza, koji će se održati krajem februara u Beogradu. Pobednik se određivao na osnovu broja tačnih odgovora i brzine rešavanja testa.

U drugi krug su se plasirale:
1. OŠ „Dimitrije Tucović“, Čajetina
2. OŠ „Drinka Pavlović“, Beograd
3. OŠ „Branko Miljković“, Niš
4. OŠ „Petar Leković“, Požega
5. OŠ „Sveti Sava“, Gornji Milanovac

Predstavnici naše škole su u prvom krugu pokazali odlično znanje iz oblasti zaštite životne sredine, pa se nadamo da će istim tempom nastaviti i u drugom krugu takmičenja.

Jagoda Jeremić
Član Eko - odbora

Kultura & tradicija Promocija Opština Čajetina, Čajetina