Predstavnici opštine Čajetina na 9. Međunarodnom sajmu pršuta u opštini Tinjan

20 Oktobar 2015  /  Izvor: Zlatiborski Eko Agrar

Predstavnici Opštine Čajetina, iz Turističke organizacije Zlatibor i Zlatiborskog Eko Agrara predstavili su svoju opštinu i proizvođače tradicionalnih proizvoda na 9. Međunarodnom sajmu pršuta u opštini Tinjan (Hrvatska), koja je 2006. godine dobila status opštine istarskog pršuta.

Na sajmu su predstavljeni proizvodi iz nekoliko zemalja, pre svega iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Španije, Srbije.

Na sajmu učestvuje preko 40 izlagača iz navedenih zemalja koji prevashodno proizvode pršut uz primenu različitih tehnologija proizvodnje.

Sajam traje dva dana i za to vreme ga poseti preko 20000 ljudi.

Poseta delegacije iz Čajetine je rezultat saradnje Opštine Tinjan i Opštine Čajetine na predstojećem projektu u pozivu za projekte Evropa za građane na koji su zajedno aplicirali sa partnerima iz Španije, Italije, Austrije i Slovenije.

Bez obzira na ishod projekta stvorena je institucionalna mreža pomenutih partnera kao osnov za dalju saradnju i promociju suvomesnatih proizvoda. Jedan od prvih koraka u okviru saradnje je i poseta delegacija i proizvođača iz Španije, Italije, Austrije, Hrvatske i Slovenije predstojećoj Pršutijadi u januaru 2016. za kada je najavljen i sledeći sastanak.

Privreda & usluge Sajam