Predstavljen novi roman Slavice Marić "Otuđena"

18 April 2018  /  Izvor: Mirjana Ranković Luković, www.zlatiborpress.rs

1

U čajetinskoj biblioteci, u utorak, 17. aprila, premijerno je predstavljen novi roman Slavice Marić, „Otuđena“. Nakon svog prvenca „Svoja ili ničija“ autorka se pozabavila novom pričom u kojoj je, kako sama kaže, bila inspirisana životnim iskustvom prave junakinje svog romana.

Nedugo nakon prvog romana „Svoja ili ničija“, novinarka Slavica Marić pokazuje da je pisanje primarni deo nje same i da inspiracije ima na pretek. U razmaku od nepune dve godine iznjedrila je drugi roman pod nazivom „Otuđena“ koji je zasnovan na istinitoj priči. Njena junakinja Lora, žena u 60-setim godinama, jedna je od onih koje život nije mazio ni razmazio, ali koja ustrajava u veri da je život vredan življenja.

„Ona govori o dragocenosti porodičnog albuma, koliko smo, zapravo, svi srećni dok je taj porodični album na okupu. Lora se seća svog detinjstva koje je živela onako kako možda ne bi poželela nikome, ali ga je proživela. Nakon toga u životu ne nailazi baš na puno cveća, ali nam šalje divnu poruku: kako od poderanih cipela i blatnjavih stopala doći do svetskih aplauza i metropola“, objašnjava Slavica Marić.

Dugogodišnje novinarsko iskustvo pomoglo joj je, kaže autorka, u boljem razumevanju životnih situacija jer ne piše prema fikciji, već prema stvarnim životnim pričama koje, pišući, i sama duboko proživljava.

Nakon ove, inače prve promocije u Čajetini, roman „Otuđena“ biće predstavljen i publici u Vrnjačkoj Banji, Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu a do kraja godine već će, kako se nada, čitaocima ponuditi još jedno svoje književno ostvarenje.

Kultura & tradicija Književno veče Provod i zabava Opština Čajetina, Čajetina