Predstavljanje Vukove zadužbine i časopisa Danica i Danica za mlade za 2014. godinu

14 Oktobar 2014  /  Izvor: Biblioteka "Ljubiša R. Đenić"
Datum:

1

Obaveštavamo vas da se odlaže predstavljanje Vukove zadužbine i časopisa Danica i Danica za mlade za 2014. godinu zbog iznenedne smrti člana porodice jednog od učesnika promocije.
O narednom terminu ove promocije Biblioteka će vas naknadno obavestiti.

 

U organizaciji bibioteke Specijalne bolnice "Čigota", Biblioteke "Ljubiša R. Đenić" i Vukove zadužbine iz Beograda, u četvrtak, 16. oktobra 2014. godine sa početkom u 19.00 časova, u Maloj sali Specijalne bolnice "Čigota" biće predstavljena Vukova zadužbina i časopisi "Danica" i "Danica za mlade" za 2014. godinu, a povodom obeležavanja:

- 200 godine od objavljivanja u Beču (1814) Male prostonarodne slavenoserbske pjesnarice i Pismenice serbskoga jezika, po govoru prostoga naroda napisane, knjiga koje su dokazale vrednost i značaj jezičke reforme Vuka Stefanovića Karadžića i

- 150 godina od smrti srpskog prosvetitelja, utemeljivača srpskog književnog jezika i reformatora pravopisa, Vuka Stefanovića Karadžića (1787 - 1864).

Učestvuju: dr Miodrag Maticki, predsednik Vukove zadužbine, prof. dr Boško Suvajdžić, predsednik Upravnog odbora, mr Ljubomir Milutinović, upravnik i Ljiljana Simić, saradnik Vukove zadužbine.

Kultura & tradicija Književno veče Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor