Predstavljanje romana "Tai", dobitnika NIN-ove nagrade za 2013. godinu

14 Mart 2014  /  Izvor: Biblioteka "Ljubiša R. Đenić"
Datum:

1

U utorak, 18. marta 2014. godine, sa početkom u 19 časova, u sali Biblioteke, održaće se promocija romana "Tai", autora Gorana Gocića, ovogodišnjeg dobitnika 60. jubilarne NIN - ove književne nagrade.

Goran Gocić je rođen u Užicu 1962. godine. Diplomirao je anglistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu i magistrirao medije i komunikaciju na prestižnoj Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka. Radio je kao novinar i urednik u tridesetak medijskih kuća, kao što su NIN, Dnevni telegraf, Borba, Politika, RTS i britanski BBC i Channel 4. Napisao je poglavlja u petnaest knjiga o masovnoj kulturi, kao i brojne eseje za koje je i nagrađivan. Objavio je studije: "Endi Vorhol i strategije popa" (1997/2012), "Emir Kusturica: Kult margine" (2001/2006). Autor je dugometražnih dokumentarnih filmova: "Bloody foreigners"(2000) i "Balkanski dnevnik: Bugarska" (2010). Radovi su mu dosad prevedeni na deset jezika.

"Tai" je Gocićev prvi roman za koji je Vladislav Bajac napisao: "Knjiga koju određuje njen topos: Tajland. Ljubav i Tajland. Žena, putenost, demistifikacija glavnog junaka. Analiza Dalekog Istoka u odnosu na (Daleki) Zapad..."

Na promociji će o romanu govoriti književni kritičar Mileta Aćimović Ivkov kao i sam autor.

Kultura & tradicija Književno veče Opština Čajetina, Čajetina