Predstavljanje opštine Čajetina i turističkih potencijala Zlatibora u Moskvi

13 Mart 2018  /  Izvor: Opština Čajetina

1

Delegacija opštine Čajetina, na čelu sa predsednikom opštine Milanom Stamatovićem boravi u radnoj poseti Ruskoj Federaciji. Rukovodstvo opštine Čajetina u ponedeljak 12. marta sastalo se u rezidenciji oblasti Kaluga u Moskvi sa gubernatorom Kaluge Anatolijem Altamonovim, zamenikom gubernatora Vladimirom Potemkinim, direktorom aerodroma u Kalugi Salvatom Kutusevim, ministrom kulture i turizma u oblasti Kaluga Pavelom Suslovim.

Teme sastanka odnosile su se na razvijanje uzajamne saradnje u oblasti turizma, potencijalni dolazak dece iz Kaluge na sportske kampove tokom leta, zatim razmenu studenata, a bilo je reči i o mogućnostima bratimljenja opštine Čajetina sa nekim gradom u Kaluškoj oblasti.

Drugog dana boravka delegacije čajetinske opštine u prestonici Ruske Federacije, Zlatibor će predstaviti svoju turističku ponudu na 25. Moskovskom „MITT“ sajmu koji se otvara danas i traje do 15. marta 2018. godine. Predstavnici Turističke organizacije Zlatibor, zajedno sa predstavnicima opštine Čajetina i JP „Gold gondola Zlatibor“ nastupaju u okviru štada Turističke organizacije Srbije.

Posetioci, brojni poslovni partneri i predstavnici medija Rusije imaće priliku da se upoznaju sa bogatstvom i raznovrsnošću celokupne turističke ponude Zlatibora - pre svega sa prirodnim bogatstvima, kulturno-istorijskim nasleđem, kao i sa smeštajnim i sportskim kapacitetima i ostalim sadržajima i atrakcijama kojima planina raspolaže. Sastanci predstavnika Turističke organizacije Zlatibor i opštine Čajetina biće prilika da se turistički poslenici Rusije detaljno upoznaju sa aktuelnim i budućim cenama pansionskih i vanpansionih usluga na Zlatiboru, aktivnostima i atrakcijama planine, kapacitetima za kongresni i sportski turizam, kao i sa adrenalinskim i avanturističkim sadržajima i ponudom planine za provođenje aktivnog odmora.

Na ovoj smotri aktuelnih dometa u svetskom turizmu, posetioci će moći  da se upoznaju sa najznačajnijim infrastrukturnim projektom opštine Čajetina, izgradnjom najduže panoramske žičare na svetu, čiji se završetak izgradnje i puštanje u rad planira krajem 2018. godine.

Zainteresovani će imati priliku da se na trenutak nađu na Zlatiboru i da prođu virtuelnu turu trasom buduće Zlatne gondole, tokom koje će moći da vide kako će izgledati realna i kompletna vožnja od centra Zlatibora, do vrha Tornika.

Organizovana studijska poseta ruskih medija Zlatiboru, koja je dogovorena na prošlogodišnjem moskovskom sajmu turizma realizovana je prošle godine, kada su predstavnici televizijskih kuća i turoperatori iz Rusije uživali u poseti Zlatiboru,a reportaže i emisije o najposećenijoj srpskoj planini našle su se na najgledanijim televizijama Rusije. Studijska poseta planira se i ove godine, o čemu će se predstavnici Zlatibora sa poslovnim partnerima dogovoriti na ovogodišnjem sajmu u Moskvi.

Promocija Zlatibora na ruskom tržištu rezultirala je povećanjem broja ruskih turista, i tokom protekle godine nekoliko većih organizovanih grupa iz ove evro-azijske zemlje boravilo je na „zlatnoj planini“. Učešće na moskovskom sajmu turizma sjajna je prilika da se rusko tržište upozna sa atrakcijama, aktivnostima i vidovima turizma koje nudi Zlatibor, ali i sa ponudom hotela, ostalih vidova smeštaja, ekskurzija i izleta.

Turizam Promocija