Predstave za decu "Palčica" i "Crvenkapa"

Uporedi smeštaj

Datum: 

Utorak, 14 Januar, 2020 do Sreda, 15 Januar, 2020

Narodno pozorište iz Užica na svom repertoaru ima izuzetno dobre predstave za decu. Tako će, 14. i 15.  januara 2020. od 17.00 časova u  Kulturnom centru na Zlatiboru izvesti dve: „Palčicu“ i „Crvenkapu“.

„Pozorište je drevno, moćno i večno“, kaže Spasoje Ž. Milovanović. „Pozorište prati čoveka od trenutka kad je rečima i pokretima mogao oblikovati svoje misli, želje, smehove, strahove i nadanja, pa sve do najrazvijenijeg momenta kad na osnovu otkrića razvija u mašti još nedostignute mogućnosti. Pozorište je beg od skučenosti, zagledavanje iza dostupnog sveta, projektovanje vlastitih zelja i domišljanja u postojeći svet, pozorište je dete sna koji se zasniva na postojećoj stvarnosti.

Ono je protivljenje razumu radi oslobađanja razuma, iskrivljavanje stvarnosti radi poniranja u njene dubine, negiranje jednih pravila radi stvaranja novih i sveobuhvatnijih. Pozorište je prevladavanje straha, nemoći, tame, sputanosti, tromosti i nepokretnosti. Pozorište je stvaranje, oblikovanje novog prema postojećem, traženje pravog lica ispod maske. Pozorište je deo slobode. Pozorište je čarobna zemlja detinjstvai bajki. Pozorište je onoliko pozorište koliko je bliže detinjstvu i bajkama, kao što su detinjstvo i bajke više detinjstvo i bajke što su blize pozorištu. Baš u takvo pozorište i baš u takvo detinjstvo i baš u takvu bajku želimo da uvedemo publiku.“

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: