Predstava "Svedobro" u Kulturnom centru Zlatibor

21 Januar 2020  /  Izvor: www.zlatiborpress.rs

1

Predstava „Svedobro“ u izvođenju užičkog Narodnog pozorišta biće izvedena u sredu 22. januara od 20 časova u  Kulturnom centru na Zlatiboru.

„O kakvom tekstu je ovde reč? Dramaturg Stevan Vraneš je napisao dramu sa pet lica pod naslovom Svedobro. Od tih pet karaktera, tri su ženska. Od tri ženska lika, dva su vršnjakinje, žene u zrelim godinama, u godinama kada smo skloni da pravimo bilanse i svodimo račune sami sa sobom. To su uvek i svuda najbolje godine našeg života. I svaka generacija ima svoje. Jednima su ih pojeli skakavci, politika nebeskog naroda i ratovi devedesetih, drugi su prerano ostarili da bi dočekali tranziciju i demokratizaciju društva, treći su požurili da žive po diktatu i ritmu drugog nekog sveta koji im stalno stvara gorušicu. Kako god bilo, crta je podvučena, sagledava se pređeni put ne bi li se nastavilo dalje, isto kao i do sada ili nekim novim putem. Pitanje je i dilema“.

„Društveno licemerje, strah od promene, neostvarena ljubav, materinstvo i ženstvenost, patriotizam i rodoljublje, moralnost i karijerizam, imati i nemati, biti svoj i ne biti svoj, sve su to teme koje je u manjoj ili većoj meri tematizovao mladi pisac Stevan Vraneš“.

Miloš M. Radović, o drami Svedobro u časopisu Teatron.

Cena ulaznice: odrasli - 400 dinara, deca - 150 dinara.
Za penzionere je ulaz besplatan - potrebna je najava dan pre predstave u Udruženju penzionera.

Karte se mogu kupiti na dan predstave od 18.00 časova, na biletarnici Kulturnog centra Zlatibor.

Kultura & tradicija Predstava Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor