Predstava "Samo da ti kažem koliko te volim"

10 Februar 2014  /  Izvor: Kulturno sportski centar Čajetina
Datum:

1

Na repertoaru Doma kulture u Čajetini sledeće nedelje naći će se predstava „Samo da ti kažem koliko te volim“ rađena po noveli poznatog italijanskog pisca Antonija Amura.

Reč je o scenski uobličenom duhovitom promišljanju muško-ženskih odnosa iz različitih uglova.

Više muških (stvarnih i mogućih) likova iz našeg vremena tumači Milenko Pavlov, a nekoliko ženskih junakinja igra Ljiljana Đurić.

Dramatizaciju potpisuje Duško Anđić, koji napominje da je poznati italijanski pisac u navedenim knjigama zabeležio niz svojih razmišljanja koja tokom bračnog zajedništva, pogotovo ako je ono dugačko i dosadno, ljudima padaju na pamet. “To, kažu psiholozi, još više učvršćuje takve zajednice koje se, baš zato, u najvećem broju i održavaju u takvom stanju sve do svog prirodnog, nenasilnog nestanka. Njegovim zapažanjima dodao sam i neka vlastita.

Reč je, dakle, o duhovitoj scenskoj priči o svakodnevici, o sporazumima i nesporazumima, o lepom i ružnom, o svemu što nas okružuje i onome što sami proizvedemo u toj iskonskoj zajednici muškarca i žene. Uz ovu predstavu ajde da se od srca nasmejemo kako junacima na sceni, tako i sebi, ne uzimajući ništa preterano ozbiljno, ni u pozorištu, ni kod (svoje) kuće. Takva su vremena.“

Predstava je zakazana za četvrtak 13. februar sa početkom u 20 časova.

Cena ulaznice je simboličnih 100 dinara.

Kultura & tradicija Predstava Opština Čajetina, Čajetina