Predstava „Nevidljivi ljudi“ u Kulturnom centru Zlatibor

7 Decembar 2019  /  Izvor: TO Zlatibor

1

U Kulturnom centru Zlatibor, u petak 13. decembra u 20.00 časova, održaće se pozorišna predstava „Nevidljivi ljudi“ po tekstu Jelene Kajgo, a u režiji Nemanje Rankovića.

- Komad je veoma aktuelan, bavi se temom emigracije, koja je kod nas stalno prisutna, jer mladi i dalje odlaze odavde. Sa druge strane, bavi se zanimljivom temom eskapizma. Begom od društvene i sopstvene realnosti koja počinje da guši čoveka. Begom od banalnosti sa kojima smo okruženi. Ono što preovladava u ovoj postavci svakako je otuđenost koja je postala dominantna linija našeg bitisanja. Zato likovi ovog komada beže u neku svoju novu izmaštanu realnost. Beže od kolotečine bračnog života u kome su se emocije izgubile jer obuzeti sopstvenim nezadovoljstvom često zaboravljamo da na odnosu sa drugima čovek mora raditi, na ono što nas može pokrenuti a to je svakako ljubav- rekao je reditelj, Nemanja Ranković o ideji kojom se bavi predstava, a osvrnuo se i na temu:

- Junaci su pripadnici neke srednje klase, intelektualci, pisac i njegova supruga, njihov prijatelj kardiolog, studentkinja književnosti i njen brat dizajner. Mislim da publika može lako da se identifikuje sa njihovim problemima, sa jedne strane tu je kriza srednjih godina, bračna kriza… sa druge strane, to je problem mladih ljudi koji ovde ne vide perspektivu, a kada odu, opet se suočavaju sa sredinom koja nije uvek blagonaklona prema njima.

Cena ulaznice: 400.00 dinara
Prodaja ulaznica na biletarnici Kulturnog centar Zlatibor, na dan predstave od 18.00 do 20.00 časova.

Kultura & tradicija Predstava Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor