Predsezonske pripreme atletske reprezentacije Srbije na Zlatiboru

25 April 2014  /  Izvor: Atletski savez Srbije
Datum: -

1

Predsezonske pripreme reprezentacije Srbije na Zlatiboru  počele su 16. aprila i trajaće do 30. aprila. Na Zlatiboru  se nalazi 37 atletičara i trenera u reprezentativnom programu i 32 atletičara i trenera koji koriste nagradu ASS najuspešnijim klubovima Srbije.

Smešteni smo u hotelu Sunce, koji je se nalazi blizu centra Zlatibora. Uslovi boravka su odlični, dok je vreme bilo promenljivo, u nekoliko dana su promenjena dva godišnja doba. Sve nas je iznenadio sneg koji je pao na početku priprema, i tada smo koristili sportsku halu na Zlatiboru. Lokacije za trening su širom Zlatibora, kao i atletska staza stadiona u Užicu. Ono što pričinjava zadovoljstvo su zajednički treninzi seniora i juniora.

Neki od takmičara koji se ovde nalaze su: Olivera Jevtić, Sonja Stolić, Amela Terzić i Nemanja Cerovac. Takođe su ovde i Garan Nava, Jasmin Ljajić, Mirko Petrović, kao i juniori Nikola Bursać, Uroš Kutlešić, Nađa Cerovac, Jagoda Zečević, Elvedina Zornić.

Ove pripreme treba iskoristiti za što bolje tempiranje forme pred predstojeću sezonu na stazi, gde naše atletičare očekuje puno iskušenja širom Srbije i Evrope. Puni naših takmičara ima ambicije za nastup na velika takmičenja u ovoj sezoni, tako da će boravak i rad na Zlatiboru svima koristiti za predstojeća takmičenja.

“Gledajući sastav trkača na srednjim i dugim prugama na jednom mestu, ovo je možda najjači sastav na jednim pripremama u poslednjih nekoliko godina. Svake večeri se održavaju sastanci trenera i rukovodioca priprema gde se tačno isplanira i usaglasi trening za naredni dan što, za sada, sve funkcioniše besprekorno”, izjavio je Edin Zuković

Amela Terzić takmičiće prvi put ove sezone 26. aprila, pa 3. maja.

Sport & rekreacija Promocija Atletika Opština Čajetina, Zlatibor