Predsednik opštine Čajetina posetio Košarkaški kamp "Profesor Aleksandar Nikolić"

7 Avgust 2015  /  Izvor: Opština Čajetina

1

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović posetio je polaznike Košarkaškog kampa „Profesor Aleksandar Nikolić“ na Zlatiboru, koji već četiri decenije predstavlja međunarodni košarkaški pokret mladih, koji jedini radi po programu rodonačelnika jugoslovenske, evropske i svetske igre pod obručima, pokojnog Aleksandra Nikolića.

Prilikom posete Kampu, predsednik se sastao sa Marinom Maljković, selektorkom ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Dušanom Pavićevićem, direktorom kampa, a prisutni su bili i gosti iz Francuske.

Predsednik je poželeo mladim sportistima puno uspeha sa željom da im ovaj kamp i Zlatibor ostanu u lepoj uspomeni, a u nadi da će neko od njih postati veliko ime u košarci.

Marina Maljković je predsedniku opštine Čajetina, u ime svih učesnika i stručnog štaba kampa, uručila zahvalnicu rekavši da je to skroman dar za nesebičan doprinos radu kampa, sa željom da i u narednom periodu zajedno sarađuju. Maljkovićeva se potom podsetila na svoje detinjstvo i dane kada je kao polaznik kampa boravila na Zlatiboru. Ona kaže da je Zlatibor njena baza, mesto gde se, kao i mnogi drugi poznati sportisti, oseća kao kod svoje kuće. Potom se osvrnula i na veliki, istorijski uspeh Srpske košarkaške reprezentacije, koja je svoje pripreme pred odlazak na Evropsko prvenstvo održala upravo na Zlatiboru. „Mi tek sada postajemo svesni, stvari dolaze na svoje mesto. Veličina ovog uspeha, kako dani i godine prolaze, sve više će da se razume, šta se to zapravo napravilo 28. juna 2015. godine za Srpsku košarku“, sa ponosom ističe Maljkovićeva. Bila je to prilika za darivanje, pa je direktor kampa Dušan Pavićević, uručio plaketu Marini Maljković koja je svoju karijeru počela upravo na ovom kampu i pronela ime i Zlatibora i Srbije širom sveta, ostvarivši najveći uspeh u istoriji ženske košarke.

Među gostima iz Francuske koji prate rad kampa, na Zlatiboru je i Nikolas Forel, predsednik ženskog košarkaškog kluba iz Liona. Komentarišući utiske o kampu Forel je rekao da je imao veliku želju da dođe u prestonicu basketa, a upisao je i svoje troje dece na kamp, kako bi radili sa vrhunskim stručnjacima basketa i stekli nova znanja.

Za njega Srbija predstavlja zemlju sa  velikim potencijalom, a njemu i njegovoj porodici Zlatibor se veoma dopada. Ljudi su ljubazni, dobra je klima, a Srbija je za njega najsličnija zemlja Francuskoj.
Forel je rekao da će zajedno sa Marinom Maljković raditi na tome da što više dece čuje za Zlatibor i dođe na ovaj kamp.  U razgovoru sa predsednikom opštine Čajetina, koji mu je ukratko predstavio potencijale investiranja u ovaj kraj, Forel je izrazio veliko interesovanje za poslovnu saradnju, budući da je na čelu jedne od velikih kompanija u Lionu.

Sport & rekreacija Promocija Košarka Opština Čajetina, Zlatibor