Pozorišna predstava "Narodni poslanik" u Kulturnom centru Zlatibor

29 Novembar 2019  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Pozorišna predstava "Narodni poslanik" OTKAZANA iz tehničkih razloga.

U sredu, 4. decembra u Kulturnom centru Zlatibor na repertoaru je pozorišna predstava "Narodni poslanik" Branislava Nušića u izvođenju užičkog Narodnog pozorišta.

Početak predstave je u 20.00 časova. Cena ulaznice je 400 dinara.

Prodaja karata na biletarnici Kulturnog centra na Zlatiboru od 16.00 časova na dan predstave.

"Teško je pred vaše gledanje „Narodnog poslanika“, Branislava Nušića u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta Užice, odoleti obećanju da ćete videti dobru predstavu.
O punom pogotku stavljanja na repertoar dramskog teksta najboljeg srpskog komediografa ne bi trebalo da se troše reči.

Ponovo isticati toliko važnu potrebu da se gledalac, bar za kratko vreme otrgne od turobne i depresivne stvarnosti i ozari smehom koji vodi ka komedijskoj katarzi radosti igre, takođe da je deplasirano. Možda bi trebalo samo podvući anticipatorsko, dubinski slojevito i vizionarsko Nušićevo poznavanje našeg mentaliteta, karakternih osobina i iz toga sledujućih odnosa. Ostrašćeni, ambiciozni i beskrupulozni u našim surovo ozbiljnim nastojanjima da prigrabimo vlast, moć, bogatstvo i dominaciju nad drugim ljudima, bili smo smešni i nedorasli i 1883. godine kada je poštovani Ben Akiba napisao „Narodnog poslanika“, surovo smo smešni i danas, a smeh nas čeka i u budućnosti...

U teatarskim kućama koje dobro promišljaju repertoarske poteze, takozvani „grandiozni“ likovi iz dramske literature se stavljaju na repertoar samo ako u dotičnom pozorištu postoji akter koji može da se izbori sa gabaritom i složenošću fabuloznog lika.

U jednačini Narodnog pozorišta Užice nema nepoznanica:
"Narodni poslanik" + Jevrem = Slobodan Ljubićić"

prof. Slavenko Saletović

Kultura & tradicija Predstava Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor