Pozorišna predstava "Lepotica Linejna"

11 Februar 2019  /  Izvor: www.zlatiborpress.rs
Datum:

1

„Lepotica Linejna” naziv je predstave koja će biti odigrana 12. februara u 20 časova u čajetinskom Domu kulture. To je dramski komad u kome igra poznata glumica Ljiljana Stjepanović, a s njom i mlada Jelena Stajkovac, kao i glumci kruševačkog pozorišta Dejan Tončić i Nikola Rakić. Reditelj predst ve je Miloš Jagodić, a muziku i song potpisuju Milan Đurđević i „Neverne bebe”.

Mlada glumica Jelena Stajkovac je napravila svojevrstan podvig, pokrenuvši koprodukciju sa kruševačkim pozorištem na realizaciji komada Martina Makdone „Lepotica Linejna“, kao prvi korak u borbi za decentralizaciju pozoršta. Podvig je to u vremenu kada su pozorišta u ve likoj krizi, kada se predstave velikih po zorišnih kuća skidaju sa repertoara, a kulturni centri po Srbiji nisu često u mogućnosti dafinansiraju gostovanja pozorišnih predstava, stvarati predstavu u nameri da se postavi umetnički standard i dokaže da se ipak može, uprkos teškim vremenima, sačuvati stub bez koga nam nema sopstvenog identiteta. Jer kultura jeste stub na koji se oslanja jedno društvo - rekao je o komadu reditelj Jagodić.

Predstava „Lepotica Linejna“, igrana na mnogim festivalima u Srbiji i regionu, bavi se društveno odgovornim temama kao što su elementi nasilja u porodici, pravo na izbor i slobodu sopstvenog identiteta.

Ulaz je slobodan.
 

Kultura & tradicija Predstava Provod i zabava Opština Čajetina, Čajetina