Porodice iz Obrenovca borave na Zlatiboru

26 Maj 2014  /  Izvor: Opština Čajetina

Na inicijativu Udruženja građana „Složno u nevolji“, a u saradnji sa Crvenim krstom, opština Čajetina, Udruženje hotelijera opštine Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor, organizovali su besplatan sedmodnevni boravak na Zlatiboru, za oko 100 osoba iz područja koja su pretrpela najveću štetu od poplava.

U hotel „Palisad, hotel „Mona“, Studentsko odmaralište „Ratko Mitrović“ i vilu „Žunić“, danas je stigla prva grupa od oko 70 osoba iz Obrenovca. Prema rečima Arsena Đurića, direktora Turističke organizacije Zlatibor, opštna Čajetina je od samog početka elementarnih nepogoda uključena u pružanje pomoći  najugroženijim područjima. Pored nafte i novčanih sredstava koja su upućena susednim opštinama Požega, Kosjerić i Bajina Bašta, bratskoj opštini Šamac u Republici Srpskoj, poslat je kamion sa osnovnim životnim namirnicama, kao i kamion vode koji je poslat u Obrenovac.

Đurić je istakao da je dolazak porodica iz Obrenovca, jedan od načina da ljudi lakše prebrode katastrofu koja ih je zadesila, kao i da bar na sedam dana izađu iz kolektivnih centara. Sutra se očekuje i dolazak još 30 osoba.

Pored opštine Čajetina, javnih preduzeća i hotelijera, u organizaciji pružanja pomoći uključili su se i građani, kao i gotovo svi privredni subjekti sa teritorije naše Opštine, naglasio je Đurić .
Opština Čajetina, u narednom periodu nastaviće sa pružanjem pomoći područjima  ugroženim od poplava, a sve u skladu sa svojim mogućnostima.

Javni sektor Obaveštenja Opština Čajetina, Zlatibor
Pogledaj smeštaj: Hotel Mona PLAZA Zlatibor