Pomozite Zlatiborskom krugu da nastavi da pomaže drugima

25 Februar 2015

1

Udruženje građana Zlatiborski krug, u cilju unapređivanja rada i funkcionisanja socijalnih usluga Pomoć u kući za stare u Čajetini i Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ pokreće akciju, nabavku kancelarijskog nameštaja i opreme pod nazivom Pomozite Zlatiborskom krugu da nastavi da pomaže drugima.

Prilikom preuzimanja socijalnih usluga Pomoć u kući za stare u opštini Čajetina i Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju - Zračak od Centra za socijalni rad 2014. godine, udruženje građana Zlatiborski krug je dobilo na korišćenje prostor u zgradi KJP „Zlatibor“ u Čajetini, za koordinaciju usluga, smeštaj dokumentacije i geronto-domaćica, a od februara ove godine Udruženje se preselilo u kancelariju u prostoru iste firme na Zlatiboru, ulica Jezero b.b. Udruženju je za dalji rad neophodan kancelarijski materijal i oprema. U prostoru u Čajetini, Zlatiborski krug je koristio nameštaj koji se tamo zatekao prilikom preuzimanja usluge, a koji je svojina Kancelarije za mlade opštine Čajetina.

Tokom 14 godina svog postojanja, Zlatiborski krug je realizovao nekoliko desetina projekata kroz koje je poboljšan položaj dece i mladih sa smetnjama u razvoju, seoskih žena, penzionera i starih na selu. Udruženje je pokrenulo osnivanje Omladinske organizacije, Kancelarije za mlade, Volonterskog socijalnog servisa, razvilo međugeneracijsku saradnju i učestvovalo u izradi važnih lokalnih akcionih planova za društveni i ekonomski razvoj zajednice.

Uz pomoć državnih institucija i stranih donatora, Udruženje je opremilo Klub za penzionere i Kancelariju za mlade, a uz pomoć ljudi dobre volje godinama pomaže starima na selu kroz nabavku hrane, odeće, nameštaja i kuhinjskih aparata.

Sve ove godine, članovi Zlatiborskog kruga rade na poboljšanju kvaliteta života u lokalnoj zajednici koristeći  ličnu opremu i materijal za rad, u privatnom prostoru.

Posle 14 godina, Zlatiborski krug se obraća javnosti kako bi oni koji su u mogućnosti, pomogli da se nabavi kancelarijski nameštaj za dalji rad.

Udruženju su potrebni radni stolovi i stolice, ormani za dokumentaciju, police...

Čajetinci su već dobro upoznati sa aktivnostima koje Zlatiborski krug organizuje za pomoć drugima i nadamo se da će naši sugrađani učestvovati u ovoj akciji, kako bi se opremio prostor za rad i kako bi se nastavile aktivnosti Udruženja  korisne onima kojima je pomoć najviše potrebna, ali i čitavoj zajednici.

Osoba za kontakt je Jagoda Jeremić, koordinator Volonterskog socijalnog servisa (tel. 0641744498)

Vesna Belčević,
UG „Zlatiborski krug“
Slobodana Penezića 31
Čajetina 31310
zkrug@open.telekom.rs
mob. 063 857 9935

Privreda & usluge Akcija Opština Čajetina, Zlatibor, Čajetina