Pomoć starima u zlatiborskim selima - humanitarna akcija

28 Oktobar 2014

1

Udruženje građana Zlatiborski krug iz Čajetine, koje je od maja ove godine pružalac socijalne usluge Pomoć u kući za stare, pokrenulo je akciju prikupljanja polovne bele tehnike za korisnike ove usluge.

Uslugom Pomoć u kući za stare u opštini Čajetina, obuhvaćeno je preko 50 korisnika u selima opštine Čajetina, pretežno bolesnih staraca i starica koji žive sami, bez dece ili bližih rođaka, a najčešće su i korisnici socijalne pomoći. Veliki broj korisnika živi u teškim materijalnim uslovima.

Gerontodomaćice koje obilaze korisnike i pomažu im u održavanju higijene i u osnovnim kućnim poslovima, rade u skladu sa uslovima na terenu. Zlatiborski krug je, u cilju poboljšanja ove usluge, orzanizovao obuku za članove Volonterskog socijalnog servisa, koji odlaze u posete korisnicima i pomažu gerontomaćicama.

Pošto dosta korisnika nema osnovne kućne uređaje, Zlatiborski krug je pokrenuo akciju prikupljanja polovnih, ali ispravnih, frižidera, električnih šporeta i televizora.

Pozivaju se stanovnici opštine Čajetina, kao i svi ostali ljudi dobre volje, koji imaju mogućnosti da se uključe u ovu akciju, da poklone svoje polovne kućne uređaje, kako bi se poboljšao kvalitet života korisnika usluge Pomoć u kući za stare, u selima opštine Čajetina. Svi koji žele da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji i da pomognu da se olakša život starim korisnicima ove usluge, mogu da se jave Jagodi Jeremić, koordinatorki Volonterskog socijalnog servisa, na telefon 064/1744498, kako bi se napravio dogovor o preuzimanju uređaja.

Udruženje Zlatiborski krug se zahvaljuje svima koji uzmu učešće u ovoj akciji i prošire vest o organizovanju akcije.

Vesna Belčević, PR
UG Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31, Čajetina
Phone: +381 63 85 79 935
E-mail: zkrug@open.telekom.rs

Javni sektor Obaveštenja Opština Čajetina