Počelo Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku Zlatibor 2015.

17 Jul 2015  /  Izvor: Opština Čajetina

1

U petak 17. jula na terenu pored hotela Olimp, počelo je Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, koje se drugu godinu za redom održava na Zlatiboru. Tokom tri dana takmičenja (17.-19. jul) na Zlatiboru će učestvovati 52 ekipe, 29 u ženskoj i 23 ekipe u muškoj konkurenciji.

Na otvaranju četvrtog turnira 8. “Vip Beach Mastersa 2015.“ i 4. “Vip Beach Volley lige”,  naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, koji je i promoter „Vip Beach Mastersa“ istako je da je za ovogodišnje takmičenje na Zlatiboru napravljen odličan teren, a sve zahvaljujući  dobroj saradnji sa opštinm Čajetina,  KJP „Zlatibor“, JKP „Vodovod-Zlatibor“ , Kulturno sportskim centrom Čajetina i Sportskim savezom opštine Čajetina.

Grbić je naglasio da je zajednička ideja opštine Čajetina i Odbojkaškog saveza Srbije da se ovaj turnir iskoristi i kao turistička promocija Zlatibora, kao i da se mališani, uzrasta do 14 godina uključe u besplatnu školicu odbojke, a sve sa ciljem da se odbojka na pesku  uvrsti u turističku ponudu ovog kraja.

Da je Zlatibor privukao veliku pažnju takmičara, govori i činjenica da se za ovaj turnir, posle Kraljeva prijavio najveći broj ekipa. Vanja Grbić je komentarišući prošlogodišnji turnir rekao da su takmičari pominjali četiri turnira, ali  Zlatibor najviše. Najavio je da ni ove godine neće izostati kuvanje lovačkog pasulja, i dobra prilika za bolje upoznavanje i  druženje učesnika u turniru.

Predsednik Skupštine opštine Čajetina Miloje Rajović, na početku turnira rekao je da opština Čajetina podržava ideju realizacije turnira u odbojci na pesku na Zlatiboru sa ciljem da se ovaj sport što više popularizuje, kao i da se što veći broj dece uključi u sportske aktivnosti. Narednih godina, ukoliko se ukaže potreba postoji mogućnost za proširenjem terena, kako bi se igrali i turniri međunarodnog karaktera, zaključio je Rajović.

Sport & rekreacija Promocija Odbojka Opština Čajetina, Zlatibor