Pobedila planinska visprenost zlatiboraca u Slagalici

8 Mart 2018  /  Izvor: www.zlatiborpress.rs

1

Učešćem u kvizu „Slagalica“ 2006. godine Čajetinac Bojan Savić „probio je led“ i od tada do danas imao dosta nastupa u različitim kvizovima od kojih je mnoge završavao vrlo dobrim plasmanom. Iz 104-tog ciklusa „Slagalice“ Bojan je nedavno izašao kao pobednik, a ono što je oduševilo njegove navijače  na društvenim mrežama je to što je učinio da sve izgleda lako, samouvereno i smireno, što pred kamerama obično nije slučaj.

Od „Kviskoteke“ pa nadalje, od 7. godine pa naviše, Bojan Savić iz Čajetine prati kvizove kao posebnu poslasticu i svojevrstan izazov. Za prvo učešće u kvizu izabrao je „Slagalicu“ 2006. godine i od tada, sa manjim pauzama, radi izazova samom sebi a nekad i iz praktičnih razloga, prijavljuje se za takmičenja na kvizovima. Do sada je učestvovao u  „Velikom izazovu“, „Pitanju za šampiona“, „Super geniju“,“Visokom naponu“ i mnogim drugim.

„Znao sam da sam favorit za osvajanje. Tako se, na kraju, i dogodilo. Ne mogu reći da je bilo lako, ne mogu reći da je bilo teško. Tu su momenti koji mogu da odluče prevagu rezultata na jednu ili drugu stranu. Uspeo sam da ostanem skoncentrisan u nekim jako bitnim momentima i to je, na kraju, presudilo“, priča naš sugrađanin, pobednik 104. ciklusa „Slagalice“.

O tremi kaže da ona uvek postoji, ali da je to pritisak uz koji je naučio da dobro funkcioniše. „Slagalica“ je jedan od onih kvizova u kojima je momenat dovoljan da se pobedi ili izgubi, a pošto je pored znanja i koncentracije bitna i sreća, najbolji način je da ostane smiren i sačeka šta će biti na kraju.

Kako se spremao za takmičenja?

„Ima tu znanja koje je pokupljeno tokom školovanja, tokom razgovora sa ljudima… Kvizovi su toliko kompleksni da može da dođe pitanje iz bilo čega! Moj savet je: čitajte, slušajte ljude sa kojima razgovarate, uvek možete da čujete nešto zanimljivo i korisno“.

U poslednjih nekoliko godina sve više Čajetinaca se pojavljuje u kvizovima. Da li je Bojan probio led i pokazao da oni nisu nikakav bauk, ne zna se, ali o učešćima svojih sugrađana Savić ima samo reči hvale.

„To je jako lepa slika! Miroslav Jevremović je bio treći (u „Slagalici“) Tu je u polufinalu izgubio bukvalno za sitnicu. Ivan Janković je imao odličan nastup u „Poteri“ samo što nije imao sreće u tom drugom delu, ali pre toga je bio odličan… I ako mogu da naglsim, moj komšija Dragan Spasenić, koji je bio 2. u „Slagalici“, na mene je ostavio fantastičan utisak“.

Pored izuzetnog iskustva, lepog druženja, i naravno - dobrodošlih nagrada, kvizovi su dobar hobi, kaže ovaj Čajetinac, koji se istakao i kao vrstan satiričar u svom novinarskom radu za „Njuz net“. Za kraj razgovora nam reče da će se od kvizova malo odmoriti, do nekog novog izazova.
 

Kultura & tradicija Zanimljivosti Opština Čajetina