Plasirajte svoje poljoprivredne proizvode online

13 April 2020

1

U vreme vanredne situacije, kada su pijace zatvorene online sistemi za plasiranje ponuda kao što je AGROPONUDA dobijaju dodatno na značaju.

AGROPONUDA je organizovan, standardizovan besplatni online servis Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije za plasiranje ponuda proizvoda malih poljoprivrednih proizvođača (Registar ponuda i Registar proizvođača) koji radi od 2012.

To je sistem za ponudu većih količina poljoprivrednih proizvoda malih poljoprivrednih proizvođača (B2B (Business-to-business)), poput e-kvantaša.

U sistemu AGROPONUDE učestvuje oko 160 savetodavaca iz 36 poljoprivrednih savetodavnih službi Srbije koji unose podatke o proizvođačima i njihovim poljoprivrednim ponudama voća, povrća, žive stoke i žitarica sa cele teritorije Srbije. Pored savetodavne službe u sistemu učestvuju menadžeri AGROPONUDE iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  Republike Srbije koji planiraju njen dalji razvoj u saradnji sa Radionicom KRUG.

Trenutno se u Agroponudi nalazi 10.959 Ponuđača i 586 aktivnih Ponuda. Postavljene ponude traju po 14 dana, ukoliko ih savetodavac ne produži.

Pozivamo poljoprivredne proizvođače da se obrate svojoj savetodavnoj službi u cilju plasiranja svojih poljoprivrednih proizvoda.

Privreda & usluge Privredne aktivnosti