Planinarski klub "Tornik" - planinarska akcija u području Čavlovca

7 Februar 2021  /  Izvor: TO Zlatibor

U subotu 06.02.2021. godine, planinarski klub "Tornik" organizovao je planinarsku akciju na Zlatiboru u području Čavlovca. Učešće na akciji uzelo je više planinarskih društava. Pored našeg planinarskog kluba, kao domaćina, na akciji su učestvovali još i članovi planinarskog društva "Bukulja" iz Aranđelovca, Planinarsko sportsko društvo "Patrija" iz Bosanske Gradiške, PSD "Kopaonik" iz Beograda, kao i komšije iz PD "Rujno" iz Užica i PD "Aleksandar DŽavović" iz Čajetine. U akciji je učestvovalo ukupno 45 planinara.

Staza je bila kružna u dužini od 14km i sa 550m uspona, uredno je obeležena. Ova staza spada u lakše staze, a ubrojena je u jednu od 20 planinarskih staza u okviru Parka prirode Zlatibor.

Start staze bio je kod planinarskog doma "Tornik" na Kobiljoj glavi. Planinari su obišli vrhove Kobilja glava (1178mnv), Crni vrh (1198mnv) i DŽamija (1176mnv). Pored ovih vrhova i prelepe prirode koja se može videti celom dužinom staze još jedna zanimljivost na stazi je i stara šumarska kuća u Čavlovcu, gde su učesnici pravili pauzu za doručak. Na trasi su i dva izvora vode za piće.

PK "Tornik" okuplja ljubitelje planina i prirode u cilju pozitivnog stava prema prirodi i zdravog načina života, a sledeća akcija je u nedelju, 14. februara Jokina ćuprija - venac Čigote.

FB strana planinarskog udruženja Tornik

 

 

Priroda Akcija Putovanje, izlet Opština Čajetina, Zlatibor