Peto mesto za Aleksandra Radišića na Prvenstvu Evrope u stonom tenisu

21 Oktobar 2015  /  Izvor: KSC Čajetina

1

Aleksandar Radišić i Goran Perlić zauzeli su peto mesto u ukupnom poretku na Prvenstvu Evrope u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, koje je održano u Danskoj. Oni su u klasi T2 u svojoj grupi doživeli poraze od Slovačke (2-0), kasnijeg finaliste turnira i Italije (2-0), tako da nisu uspeli da ponove uspeh od pre dve godine, kada su na kontinentalnom takmičenju osvojili bronzanu medalju.

U pojedinačnoj konkurenciji, Radišiću žreb nije bio naklonjen, tako da je takmičenje završio u grupi sa jednom pobedom i dva poraza. Sa 3-2 bio je uspešniji od Migela Anhela Toleda (Španija), dok je poražen od Martina Ludrovskog (Slovačka) sa 3-0, a istim rezultatom od njega je bio uspešniji Francuz, Stefan Molije. U prvom krugu eliminacione faze Goran Perlić je poražen od Ukrajinca, Oleksandra Jezuka.

- Bila je veoma jaka konkurencija, nisam imao sportske sreće, dobivši dvojicu igrača iz Top 5, Ludrovskog i Molijensa. Francuz mi je inače najnezgodniji protivnik. Od Toleda sam gubio 2-0, ali sam uspeo da preokrenem i pobedim, što mi je donelo još bodova u borbi za odlazan ka Paraolimpijske igre u Rio. Što se ekipnog dela tiče, niko nije očekivao neuspeh protiv Italije, jer nas nikada ranije nisu pobedili, ali eto, kada krene loše obično se tako i nastavi do kraja. Ipak, ne mogu biti nezadovoljan, peto mesto u Evropi nije slab rezultat. Nadam se da ću u narednoj godini učestvovati na više Svetskih kupova, kako bih se približio plasmanu u Rio - izjavio je Radišić.

Do kraja ove godine Radišića očekuju još Prvenstva države u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, koja mu je, kako sam kaže, prioritet.

Sport & rekreacija Promocija Stoni tenis