Peta epizoda u okviru kampanje "Tvoj Zlatibor" - Skriveni Zlatibor

20 Oktobar 2020  /  Izvor: TO Zlatibor

Kapitalni projekti na Zlatiboru privode se kraju, sa gondolom kreće novo poglavlje u srpskom turizmu

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović otkriva da će gondola biti spremna da godišnje primi stotine hiljada putnika.

Kapitalni investicioni projekti na Zlatiboru privode se kraju, uskoro će zaživeti fontana u sredini jezera, a početak rada zlatiborske Gold gondole označiće novo poglavlje u srpskom turizmu - najavljuje predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Redovno održavanje infrastrukture na Zlatiboru je svakodnevica, a čelnici opštine su posebno ponosni što se kapitalni investicioni projekti privode kraju. Stamatović podseća da obnovom Kraljevog trga i njegovih pristupnih saobraćajnica, stanovnici Zlatibora i svi njegovi posetioci dobijaju nešto što mnogi turistički centri Evrope nemaju.

- Ispod podloge je ugrađeni sistem podnog grejanja koji će omogućiti da desetine hiljada posetilaca naše planine slobodno i bezbedno uživa u svim pogodnostima srpske zimske prestonice. Nadam se da će se do Nove godine situacija sa korona virusom značajno smiriti i da ćemo sa stanovnicima opštine Čajetina, ali i sa svim našim dragim posetiocima opet tradicionalno uživati u seriji novogodišnjih koncerata - kaže Stamatović.

Jezero u centru Zlatibora, kao simbol ove planinske lepotice, uskoro će zablistati u novom ruhu, a krasiće ga i fontana.

- Od izgradnje, jezero nije ovako detaljno rekonstruisano. Obnovljeno je njegovo korito, na najsavremeniji način uređen sistem odvoda vode, formirane su nove zelene površine oko jezera, rekonstruisane su pešačke staze i plato ispred Kraljeve česme, a uskoro će zaživeti i fontana u sredini jezera. U zimskom periodu će svi moći da uživaju u klizalištu, kako oni najmlađi, tako i oni stariji - najavljuje Stamatović.

Najponosniji su ipak, kako ističe predsednik opštine Čajetina, na projekat zlatiborske Gold gondole koji je, kao i sve navedeno, finansiran iz budžeta opštine Čajetina.

- Početak rada gondole će, bez preterivanja, značiti novo poglavlje u srpskom turizmu. Ostalo je da se završe još neki sitni detalji i ova turistička atrakcija će biti spremna da godišnje primi stotine hiljada ljubitelja prirode. I, nećemo stati na tome. Već uveliko razmišljamo o novoj trasi gondole od Ribničkog jezera do vrha Čigota. Biće to pravo uživanje za sva čula - naglašava Stamatović.

Uživali su ovog leta mnogobrojni posetioci Zlatibora u bajkovitim krajolicima srpske planinske lepotice. Neke od manje poznatih kutaka prikazuje i epizoda „Skriveni Zlatibor“ kojom se završava kampanja Turističke organizacije Zlatibor „Tvoj Zlatibor“. Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović ističe da najposećenija srpska planina ima mnoštvo sadržaja da ponudi i najzahtevnijim gostima.

- Primetili smo da su ove sezone turisti počeli da otkrivaju i manje posećena mesta i da istražuju i skrivenije lokacije koje su bile poznate nama meštanima. Kroz ovu, poslednju epizodu kampanje, hteli smo da pokažemo crkve brvnare u Dobroselici i Jablanici, manastire Uvac i Dubravu, sela Semegnjevo i Ljubiš - otkriva Živanović.

Kampanja „Tvoj Zlatibor“ je predstavila i dobro poznate lokalitete, poput Stopića pećine, vodopada u Gostilju, Dino parka koji su ovog leta srušili rekorde posećenosti. Gledaoci su mogli videti raznovrsne adrenalinske sadržaje koji su na raspolaganju posetiocima Zlatibora, od paraglajdinga, zip lajna, vožnje kvadovima i uveriti se da se na samo nekoliko minuta od centra planinske lepotice nalazi netaknuta priroda.

- Često se u poslednje vreme mogu čuti kritike zbog urbanizacije Zlatibora i zato želimo da pokažemo turistima da već na 800 metara od Kraljevog trga mogu uživati u borovoj šumi, pored reka, na nepreglednim proplancima, udišući čist vazduh. Putem ove kampanje, želeli smo da motivišemo posetioce da i sami istraže prirodne lepote Zlatibora i po reakcijama, komentarima i pregledima na društvenim mrežama i u razgovorima, vidimo da smo u tome uspeli - zaključuje direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Petu epizodu u okviru kampanje pod nazivom "Skriveni Zlatibor" i najavu epizode možete pogledati na zvaničnom Youtube kanalu Turističke organizacije Zlatibor:

https://www.youtube.com/watch?v=LkTMUge8IKE&t=11s
https://www.youtube.com/watch?v=_P4f8lE5xMY

 

Turizam Promocija Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor