Peđa Ristanović novi trener FK "Sloboda" Užice

9 April 2015  /  Izvor: Užička nedelja

1

Za novog trenera Fudbalskog kluba „Sloboda“ izabran Predrag Ristanović. Želja Žarko Udovičić - cilj opstanak u Ligi. Očekuje se pobeda protiv „Sloge“. Poziv najvernijim navijačima da podrže Klub.

Na sednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba „Sloboda“ za trenera prvog tima izabran je nekadašnji prvotimac užičkog kluba Predrag Ristanović. On je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri trenirao „Slobodu“, „Vujić vodu“ iz Valjeva, „Slogu“ iz Požege, „Javor“ iz Ivanjice, „Radnički“ iz Kragujevca, „Kolubaru“ iz Lazarevca i „Jedinstvo Puteve“ iz Užica sa kojima je izborio plasman u Srpsku ligu grupa „Zapad“ i u Drugu ligu (Prva Telekom liga Srbije). Tim povodom novi trener crveno-crnih dao je intervju za „Užičku nedelju“ i rekao šta očekuje od ove ekipe najpopularnijeg užičkog kluba.

Očekujem da ostvarimo onaj osnovni cilj koji je zacrtan na početku Prvenstva, a to je opstanak u Ligi. Cilj je samo opstanak, jer se klub nalazi u teškoj finansijskoj situaciji i najbitnije je da se sačuva ovaj rang takmičenja. Tako ćemo doći i do realizacije nekih mogućih transfera igrača, a samim tim, doći će i do bolje situacije u Klubu.

Da li ste gledali ekipu koju ste preuzeli?
Od januara nisam trener „Kolubare“ i u međuvremenu sam odgledao četiri utakmice „Slobode“, tri ovde i u Gornjem Milanovcu, tako da mi ekipa nije nepoznata. Većinu igrača poznajem kao igrače. Neke sam i trenirao u drugim klubovima. Ne znam baš sve igrače, pošto nisam gledao treninge, ali uz pomoć mog saradnika Ivana Janjića, koji je radio sa svima njima, mislim da ćemo napraviti nešto dobro i da ova ekipa ima kvalitet za ovaj rang takmičenja.

Ko je još, osim Vas, u sastavu novog stručnog štaba?
Nisam menjao stručni štab. Ostali su Ivan Janjić i Zoran Novaković. Oni su ljudi koji su tu radili i ranije. Sa Ivanom sam radio u „Jedinstvu“, a sa Zoranom u „Slobodi“, tako da nije bilo razloga da se tu šta menja ili dodaje. Nema niko novi.

Omladinska ekipa je u vrhu sa „Javorom“ i „Jedinstvo Putevima“. Ima li tamo neki igrač za Vas?
Drago mi je da je omladinska ekipa u vrhu. Ima tu igrača za prvi tim i tri igrača su već priključena prvom timu. Nisam imao priliku da njih gledam, ali obavezno ću odgledati neku njiihovu utakmicu i videti ima li tu još neki igrač koji može da se priključi prvom timu.

Kako je izabran novi šef stručnog štaba?
Predsednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba „Sloboda“ objanio je kako su Predraga Ristanovića izabrali za novog šefa stručnog štaba užičkog kluba. Nakon smene prethodnog šefa stručnog štaba Kikovića, izabrana je Komisija u sastavu Branko Bešević, Borko Pavlović i Zoran Jovičić. Oni su predložili njega za trenera, a članovi Upravnog odbora su se saglasili sa tom odlukom. Očekujem da probudi ekipu koja je upala u neku apatiju i da se izborimo za opstanak u Ligi. On je potpisao ugovor do 01. juna 2015. godine. U konkurenciji su bila još 2-3 kandidata, ali trenutno ne znam da Vam kažem njihova imena. - zakljujuče predsednik Josip Ristanović.

Trenutno nije prelazni rok, ali može li da se nađe neko pojačanje u vidu igrača koji trenutno nema klub?
To jedino neko ko dobije na Arbitraži. Jedan od tih igrača je i Žarko Udovičić, ali ne možemo mi u Klubu o tome da odlučujemo. Ja bih lično voleo kada bi se to desilo, da, na primer Udovičić dođe u „Slobodu“, bar do kraja Prvenstva. Ali to opet nije na nama.

U narednom kolu igrate protiv „Sloge“ iz Kraljeva. Šta očekujete?
„Sloga“ je poslednja i same te utakmice, kada igrate protiv poslednjeg, nose neku dozu rizika od opuštanja, zbog sistema „lako ćemo“. Moramo da idemo na pobedu i nadam se pobedi. Od te utakmice dosta zavisi.

Da li je ekipa u punom sastavu? Da li imate kažnjenih i povređenih igrača?
Što se tiče kartona nije suspendovan ni jedan igrač. Igrači koji su u prošlom kolu bili povređeni i bolesni, Tomović i Popović će, najverovatnije, biti u konkurenciji za tim.

Ima li neka poruka za navijače „Slobode“?
Voleo bih da podrže ovu ekipu jer huk sa tribina mnogo znači igračima. Da ih ponesu kada im je teško u borbi za opstanak. Opet, na igračima je da se pokažu borbenošću da to zaslužuju. Gledao sam utakmicu protiv „Radnika“, koju je „Sloboda“ ovde izgubila (1-2), a opet su igrači nagrađeni aplauzom za želju i htenje koje su pokazali. Neće doći mnogo navijača zbog rezultata koje postiže ekipa, ali nadam se da će oni najverniji doći i podržati ekipu. Na igračima je da naprave što bolje rezultate i da vrate publiku na tribine. – zaključuje novi trener prvog tima „Slobode“ Predrag Ristanović.

Milan Đokić - Soko

Sport & rekreacija Promocija Fudbal Opština Užice, Užice