Pčelarstvo - bespovratna sredstva za nezaposlene

10 Mart 2016  /  Izvor: Regionalna razvojna agencija Zlatibor

1

Poziv za prijavu na konkurs za podršku nezaposlenim licima za započinjanje bavljenja pčelarstvom Apicase honey

Preduzeće Apicase honey (Apikejs hani) iz Belanovice u saradnji sa opštinama: Arilje, Prijepolje, Čajetina, Užice i Valjevo raspisuju poziv za nezaposlena lica sa prebivalištem na teritorijama ovih opština ali i iz opština: Gornji Milanovac, Čačak, Mionica i Ljig koja žele da se bave pčelarstvom da se prijave na konkurs radi uključivanja u program podrške.

Program podrške obuhvata pomoć početnicima u pčelarstvu u osnivanju pčelinjaka od 15 košnica sa pčelinjim rojevima nakom bagremove paše i uspostavljanje savetodavne podrške.

Sufinasiranje troškova osnovanja pčelinjaka vršiće se putem bespovratne subvencije od strane opština i donatora, robnog kredita preduzeća „Apikejs hani“ i sopstvenog učešća pčelara kao što je prikazano u sledećoj tabeli.

Pčelarstvo Zlatibor posao

Deo košnica koje korisnik programa dobije kao beskamatni robni kredit od strane preduzeća „Apikejs hani“, biće u obavezi da vrati ovom preduzeću u medu do 01.09.2017. godine. Vrednost robnog kredita biće obračunata u evrima.

Kandidat za program podrške je u obavezi da samostalno obezbediti stručnu podršku u vidu savetododavca-mentora i koji će imati i ulogu jemca za vraćanje robnog kredita.

Konkurs je namenjem nezaposlenim licima u trenutku podnošenja prijave. Prednost pri odabiru imaće mladi i žene. 

Kompletna konkursna dokumentacija se može preuzeti na veb sajtu Preduzeća Apikejs hani: www.apicase.rs ili veb sajtu Regionalne razvojne agencije Zlatibor iz Užica: www.rrazlatibor.rs.

Konkurs je otvoren u periodu od 07. do 18. marta 2016. godine do 16.00 časova.

Popunjena dokumentacija se dostavlja lično ili putem pošte na adresu: „Apikejs“ Lomina br.5, 14246 Belanovica.

Dodatne informacije u vezi konkursa se mogu dobiti na telefon: 014/344-91-23 ili lično u prostorijama „Apikejs hani“ u Belanovici. Konkursnu dokumentaciju možete skinuti sa sajta Regionalne razvojne agencije Zlatibor iz Užica.

Privreda & usluge Obaveštenja Promocije Opština Užice, Opština Čajetina