Partizan na Zlatiboru

15 Jun 2013  /  Izvor: www.mondo.rs

1

Šampion Srbije pripreme za novu sezonu nastavlja na Zlatiboru. Rašović poveo 23 igrača, 18. juna stižu reprezentativci.

Za razliku od prethodnih sezona kada je planinska baza fudbalerima Partizana bila na Tari, u Humskoj su odlučili da ove godine promene lokaciju i presele se na obližnji Zlatibor.

"Parni valjak" od petka se nalaze na visinskim pripremama, na kojima će "grejati motore" do 22. juna.

Crno-beli smešteni su u hotelu "Palisad".

Osnovni cilj rada na Zlatiboru, među fudbalerima najmanje omiljenog dela priprema, biće sticanje snage i kondicije, tako da će stručni štab više vremena posvetiti kondicionim treninzima, a manje će se raditi na uigravanju ekipe, što će biti osnovni zadatak tok drugog dela priprema na Pohorju i u Poljskoj.

Partizan će pre odlaska u Sloveniju (25. juna) odigrati samo jedan kontrolni meč i to protiv selekcije Zlatiborskog okruga. Serija test utakmica počinje u Sloveniji, a završava se učešćem na kvalitetnom "Dejna kupu" u Varšavi, gde će pored Partizan učestvovati Legija, Fluminense i Asutrija Beč.

Trener Vuk Rašović na raspolaganju ima 23 igrača. Priliku da se nametnu imaće i tandem iz Teleoptika Nemanja Petrović i Saša Ivković, kao i nekoliko igrača iz Partizanove škole - omladinac Milan Jokić, kao i kadeti Miroslav Bogosavac, Miladin Stevanović i Saša Lukić.

Pored njih u petak pre podne u klupskom autobusu za srpsku planinsku lepoticu našli su se golmani Nikola Petrović i Živko Živković, igrači odbrane Branko pauljević, Marko Živković, Miloš Ostojić i Vosjislav Stanković, "vezisti" Saša Marković, Danilo Pantić, Predrag Luka, Filip Knežević, Andrija Živković, Saša Ilić, Dejan Babić, Eliomar Silva i Nikola Ninković, napadači Nemanja Kojić i Stefan Šćepović.

Ekspedicija crno-belih postaće brojnija 18. juna, kada osmorica reprezentativaca (Vladimir Stojković, Stefan Aškovski, Vladmir Volkov, Ivan Ivanov, Miloš Jojić, Darko Brašanac, Aleksandar Mitrović i Marko Šćepović) ima obavezu da se javi treneru Rašoviću i priključi radu sa ostatkom ekipe.

U međuvremenu očekuje se da neko od pomenutih prvotimaca napusti Partizan, a takođe i pojavljivanje novih imena u crno-belom dresu.

Sport & rekreacija Obaveštenja Fudbal Opština Čajetina, Zlatibor